Kepta jautienos išpjova su morkomis ir bulvėmis

Kepta jautienos išpjova su morkomis ir bulvėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis patiekalas yra įkvėptas klasikinės virtuvės ir praturtintas švelnia jautienos išpjova, patiekiama su glazūruotomis morkomis ir keptomis bulvėmis. Tai puikus pasirinkimas ypatingoms progoms ar vakarienei su šeima.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Didelė, tinkama mėsos ir daržovių kepimui)
  • Keptuvė (Plati ir gili)
  • Peilis (Aštrus, mėsos pjaustymui)
  • Pjaustymo lenta
  • Plaktukas mėsai (Jautienos minkštinimui)
  • Plaktuvas (Padažams maišyti)

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 500 g Jautienos išpjova - Šviežia
  • 4 vnt Didelės morkos - Nuluptos ir supjaustytos
  • 300 g Bulvės - Mažos, nuluptos
  • 2 šaukštai Alyvuogių aliejus - Kepimui
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
  • 2 skiltelės Česnakai - Susmulkinti
  • 100 ml Raudonas vynas
  • 200 ml Jautienos sultinys
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • 1 šaukštas Svogūnų laiškai - Smulkiai pjaustyti

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
  • Jautienos išpjovą įtrinkite druska ir pipirais. Apkepkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi iš visų pusių, kol apskrus.
  • Sudėkite morkas ir bulves į kepimo formą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pridėkite druskos bei pipirų. Kepkite orkaitėje apie 30 minučių, kol daržovės suminkštės.
  • Perkelkite apkeptą jautieną į kepimo formą su daržovėmis. Kepkite dar 10 minučių, kol mėsa bus norimos būklės.
  • Keptuvėje, kurioje kepė mėsa, pridėkite svogūnus ir česnakus. Kepkite, kol suminkštės. Įpilkite raudoną vyną ir jautienos sultinį, užvirinkite ir sumažinkite karštį. Virkite, kol padažas sutirštės.
  • Išimkite jautieną iš orkaitės ir leiskite pailsėti 5 minutes. Supjaustykite plonais gabalėliais ir patiekite su glazūruotomis morkomis ir bulvėmis, užpilkite padažu ir pabarstykite svogūnų laiškais.

Pabaigai…

Jeigu norite, morkas galite glazūruoti su trupučiu medaus arba rudojo cukraus. Tai suteiks papildomą saldumą ir skonio gylį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 40gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 14gCholesterolis: 120mgNatris: 800mgKalis: 900mgSkaidulos: 7gCukrus: 12gVitaminas A: 950IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Jautiena, Keptos morkos, Šventinis patiekalas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai