Kepta jūros lydeka su burokėlių salotomis ir ryžių koše

Kepta jūros lydeka su burokėlių salotomis ir ryžių koše

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šiandien mėgaujamės kepta jūros lydeka. Žuvį atšildžiau, išvaliau, supjausčiau gabaliukais, pabarščiau druska ir pipirais, palikau kelioms valandoms, o tada pavoliojau miltuose ir iškepiau keptuvėje. Patiekalą papildo burokėlių salotos su svogūnais ir majonezu bei ryžių košė. Puikus ir paprastas patiekalas, tinkantis kasdieniam pietų stalui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 600 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Vidutinio dydžio, naudojama žuvies kepimui)
  • Pjaustymo lenta (Žuvies pjaustymui)
  • Peilis (Aštrus, tinkamas žuvies filetavimui)
  • Tarka (Burokėliams tarkuoti)
  • Dubuo (Burokėlių salotų maišymui)

Ingredientai
  

  • 500 g Jūros lydeka - Atšildyta, išvalyta, supjaustyta gabaliukais
  • Pagal skonį Druska ir pipirai - Žuvies pabarstymui
  • 100 g Miltai - Žuvies pavoliojimui
  • 200 g Virtų burokėlių - Sutarkuoti
  • 1 vnt Svogūnas - Susmulkintas
  • 3 šaukštai Majonezas - Burokėlių salotoms
  • 300 g Ryžiai - Išvirti iki minkštumo

Gaminimo eiga
 

  • Atšildykite ir išvalykite jūros lydeką. Supjaustykite ją gabaliukais, pabarstykite druska ir pipirais ir palikite kelioms valandoms.
  • Pavoliokite žuvies gabaliukus miltuose ir kepkite keptuvėje, kol taps auksinės spalvos.
  • Paruoškite burokėlių salotas: virtus burokėlius sutarkuokite, pridėkite smulkintą svogūną, pabarstykite druska ir pipirais, ir permaišykite su majonezu.
  • Išvirkite ryžius iki minkštumo.
  • Patiekite keptą žuvį su burokėlių salotomis ir ryžių koše.

Pabaigai…

Šis patiekalas ypač skanus, kai jūros lydeka paliekama marinuotis kelioms valandoms su druska ir pipirais prieš kepimą.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 25gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 90mgNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 4gCukrus: 8gVitaminas A: 1500IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Burokėlių salotos, Jūros lydeka, Keptos žuvies receptas, Ryžių košė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai