
Kepta jūros lydeka su burokėlių salotomis ir ryžių koše
Šiandien mėgaujamės kepta jūros lydeka. Žuvį atšildžiau, išvaliau, supjausčiau gabaliukais, pabarščiau druska ir pipirais, palikau kelioms valandoms, o tada pavoliojau miltuose ir iškepiau keptuvėje. Patiekalą papildo burokėlių salotos su svogūnais ir majonezu bei ryžių košė. Puikus ir paprastas patiekalas, tinkantis kasdieniam pietų stalui.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vidutinio dydžio, naudojama žuvies kepimui)
- Pjaustymo lenta (Žuvies pjaustymui)
- Peilis (Aštrus, tinkamas žuvies filetavimui)
- Tarka (Burokėliams tarkuoti)
- Dubuo (Burokėlių salotų maišymui)
Ingredientai
- 500 g Jūros lydeka - Atšildyta, išvalyta, supjaustyta gabaliukais
- Pagal skonį Druska ir pipirai - Žuvies pabarstymui
- 100 g Miltai - Žuvies pavoliojimui
- 200 g Virtų burokėlių - Sutarkuoti
- 1 vnt Svogūnas - Susmulkintas
- 3 šaukštai Majonezas - Burokėlių salotoms
- 300 g Ryžiai - Išvirti iki minkštumo
Gaminimo eiga
- Atšildykite ir išvalykite jūros lydeką. Supjaustykite ją gabaliukais, pabarstykite druska ir pipirais ir palikite kelioms valandoms.
- Pavoliokite žuvies gabaliukus miltuose ir kepkite keptuvėje, kol taps auksinės spalvos.
- Paruoškite burokėlių salotas: virtus burokėlius sutarkuokite, pridėkite smulkintą svogūną, pabarstykite druska ir pipirais, ir permaišykite su majonezu.
- Išvirkite ryžius iki minkštumo.
- Patiekite keptą žuvį su burokėlių salotomis ir ryžių koše.
Pabaigai…
Šis patiekalas ypač skanus, kai jūros lydeka paliekama marinuotis kelioms valandoms su druska ir pipirais prieš kepimą.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 25gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 90mgNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 4gCukrus: 8gVitaminas A: 1500IUVitaminas C: 15mg