Kepta kiaulės karka

Kepta kiaulės karka

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Nuotrauka daryta namų sąlygomis, taigi viskas atrodo natūraliai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Lietuviški patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • kiaulės karka: 1
  • bulvės: 1 kilogramas
  • česnakas: 2 skiltelės
  • garstyčios: 1 valgomasis šaukštas
  • druska
  • lauro lapai
  • pipirai
  • čiobreliai: žiupsnelis
  • raudonėliai: žiupsnelis
  • svogūnai: 1

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia karką gerai ištrinkime su pipirais, druska, lauro lapais bei garstyčiomis (galime tai padaryti ir iš vakaro). Karką įdėkime į rankovę bei kepkime maždaug minučių iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Tuomet sumažinkime temperatūrą iki laipsnių ir kepkime dar apie pusvalandį. Bulves išvirkime su lupenomis (nepervirkime, jos turėtų likti kietokos), nulupkime, apibarstykime čiobreliais, raudonėliais, saldžiąja paprika bei druska. Apšlakstykime viską aliejumi.
  • Galiausiai kepimo rankovę prakirpkime, susirinkusiose sultyse apvoliokime bulves bei sudėkime aplink karką, kepkime dar maždaug minučių. Skonis nuostabus!

Pabaigai…

Nebijokite išbandyti naujų technikų ar ingredientų.
Recepto raktažodžiai Mėsos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai