Kepta kiaulienos išpjova su baravykais ir daržovėmis

Kepta kiaulienos išpjova su baravykais ir daržovėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Išėjau į mišką grybų ir radau neįtikėtiną kiekį baravykų. Šįkart gaminome kiaulienos išpjovą su keptais baravykais ir daržovėmis. Šis patiekalas yra puikus pavyzdys, kaip derinti miško grybus su mėsa. Grybai kepti svieste su šalavijo lapeliais ir gardinti granatų sėklomis suteikia ypatingą skonį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Karšto oro gruzdintuvė (Kiaulienos ir bulvių kepimui)
  • Keptuvė (Daržovėms ir baravykams kepti)
  • Peilis (Daržovėms ir mėsai pjaustyti)
  • Pjaustymo lentelė
  • Šaukštas (Maišymui)
  • Mėsmalė termometras (Mėsos temperatūros matavimui)

Ingredientai
  

Kiaulienos išpjova

  • 500 g Kiaulienos išpjova - Supjaustyta gabalėliais
  • Prieskoniai - Pagal skonį (druska, pipirai, žolelės)
  • 2 v.š. Alyvuogių aliejus

Bulvės

  • 500 g Bulvės - Supjaustytos skiltelėmis
  • 2 v.š. Alyvuogių aliejus
  • Prieskoniai - Pagal skonį (druska, pipirai, žolelės)

Daržovės

  • 1 vnt Cukinija - Supjaustyta
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
  • 4 vnt Ridikėliai - Supjaustyti
  • 2 v.š. Sviestas
  • 1 v.š. Alyvuogių aliejus

Baravykai

  • 300 g Baravykai - Švieži, supjaustyti
  • 2 v.š. Sviestas
  • 5 vnt Šalavijo lapeliai
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • 2 v.š. Granatų sėklos - Apibarstyti

Gaminimo eiga
 

  • Bulves supjaustyti skiltelėmis, gardinti prieskoniais ir alyvuogių aliejumi. Kepti karšto oro gruzdintuvėje 180°C apie 25 minutes.
  • Kiaulienos išpjovą gardinti prieskoniais ir alyvuogių aliejumi. Kepti karšto oro gruzdintuvėje apie 15 minučių, kol vidinė temperatūra pasieks 62°C.
  • Svogūną, cukiniją ir ridikėlius trumpai apkepkite keptuvėje su sviestu ir alyvuogių aliejumi, kol daržovės bus traškios. Gardinkite gelsve.
  • Baravykus kepti svieste su šalavijo lapeliais. Gardinkite druska ir pipirais, barstykite granatų sėklomis.
  • Patiekite kiaulienos išpjovą su keptomis bulvėmis ir daržovėmis, baravykais bei granatų sėklomis.

Pabaigai…

Kepti baravykai su šalavijo lapeliais suteikia ypatingą skonį, o granatų sėklos prideda šviežumo ir spalvos patiekalui.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 40gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 1000mgSkaidulos: 7gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Baravykai, Daržovės, Kiaulienos išpjova, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai