Kepta ledjūrio menkė su daržovėmis
Antradieniai, kai perkame šviežią žuvį, man labai patinka! O turint šviežios žuvies, pas mus dazniausiai viskas vyksta itin paprastai ir greitai. Šis receptas skirtas greitam ir skaniam patiekalui paruošti, kai turime šviežios ledjūrio menkės.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Naudojama žuviai ir daržovėms kepti)
- Serviravimo indas (Žuviai patiekti)
- Puodas (Bulvėms virti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Medinis šaukštas (Maišymui)
Ingredientai
Žuvis
- 600 g Ledjūrio menkės filė
- pagal skonį Druska ir pipirai
- 2-3 šaukštai Sviestas
Padažas
- 2 šaukštai Riebi grietinė
Daržovės
- 300 g Kopūstai - Susmulkinti
- 200 g Garbanotieji kopūstai - Susmulkinti
- 2 vnt Morkos - Tarkuotos
- 2 vnt Burokėliai - Tarkuoti
- 1 šaukštas Sojų padažas
Gaminimo eiga
- Keptuvėje apkepkite svogūną, dėkite į serviravimo indą.
- Ledjūrio menkės filė gardinkite druska ir pipirais bei apkepkite svieste po 2-3 min. kiekvieną pusę.
- Išėmus žuvį, pakaitinkite porą šaukštų riebios grietinės ir supilkite ant žuvies.
- Daržovių miksą (kopūstai, garbanotieji kopūstai, morkos, burokėliai) apkepkite trumpai svieste, gardinkite sojos padažu.
Pabaigai…
Patiekalo paruošimui užtruksite vos 20 minučių. Puikiai tinka sveikiems pietums ar vakarienei. Eksperimentuokite su įvairiomis daržovėmis pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 40gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 500mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 20mg