Kepta mėsa su bulvėmis ir daržovėmis

Kepta mėsa su bulvėmis ir daržovėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas yra puikus pasirinkimas, jei norite paruošti sultingą ir skanią mėsą su traškiomis bulvėmis bei šviežiomis daržovėmis. Mėsos marinatas suteikia ypatingą skonį, o paprasti ingredientai leidžia lengvai paruošti šį patiekalą tiek šeimos vakarienei, tiek ypatingoms progoms.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Pakankamai didelė, kad tilptų visi ingredientai)
  • Peilis (Aštrus, skirtas daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Maišymo dubuo (Marinatui)
  • Kepimo popierius (Kepimo skardai iškloti)
  • Šepetėlis (Marinatui ant mėsos užtepti)

Ingredientai
  

Mėsa

  • 800 g Kiaulienos sprandinė - Supjaustyta gabalėliais
  • 2 vnt Svogūnai - Supjaustyti žiedais
  • 3 skiltelės Česnakai - Susmulkinti
  • 100 ml Sojų padažas
  • 2 v.š. Medus
  • 1 a.š. Džiovinti čiobreliai
  • 1 a.š. Rūkytos paprikos milteliai
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Bulvės ir daržovės

  • 800 g Bulvės - Nuskustos ir supjaustytos
  • 2 vnt Pomidorai - Supjaustyti griežinėliais
  • 1 vnt Agurkas - Supjaustytas juostelėmis
  • 1 vnt Raudonasis svogūnas - Supjaustytas žiedais

Gaminimo eiga
 

  • Mėsą sumaišyti su sojų padažu, medumi, česnakais, čiobreliais, rūkytos paprikos milteliais, druska ir pipirais. Palikti marinuotis 30 minučių.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir sudėti svogūnų žiedus.
  • Ant svogūnų sudėti marinuotą mėsą. Aplink mėsą išdėlioti bulves.
  • Kepti įkaitintoje orkaitėje 200°C temperatūroje apie 60 minučių, kol mėsa taps minkšta ir sultinga, o bulvės apskrus.
  • Pomidorus, agurkus ir raudonąjį svogūną sumaišyti dubenyje ir patiekti šviežius prie keptos mėsos ir bulvių.

Pabaigai…

Galite pridėti kitų mėgstamų daržovių, pvz., paprikų ar cukinijų, kad patiekalas būtų dar įvairesnis ir spalvingesnis.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 40gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 120mgNatris: 900mgKalis: 1000mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Daržovės, Kepta mėsa, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai