
Kepta mėsa su bulvėmis ir daržovėmis
Šis receptas yra puikus pasirinkimas, jei norite paruošti sultingą ir skanią mėsą su traškiomis bulvėmis bei šviežiomis daržovėmis. Mėsos marinatas suteikia ypatingą skonį, o paprasti ingredientai leidžia lengvai paruošti šį patiekalą tiek šeimos vakarienei, tiek ypatingoms progoms.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Pakankamai didelė, kad tilptų visi ingredientai)
- Peilis (Aštrus, skirtas daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Maišymo dubuo (Marinatui)
- Kepimo popierius (Kepimo skardai iškloti)
- Šepetėlis (Marinatui ant mėsos užtepti)
Ingredientai
Mėsa
- 800 g Kiaulienos sprandinė - Supjaustyta gabalėliais
- 2 vnt Svogūnai - Supjaustyti žiedais
- 3 skiltelės Česnakai - Susmulkinti
- 100 ml Sojų padažas
- 2 v.š. Medus
- 1 a.š. Džiovinti čiobreliai
- 1 a.š. Rūkytos paprikos milteliai
- Pagal skonį Druska ir pipirai
Bulvės ir daržovės
- 800 g Bulvės - Nuskustos ir supjaustytos
- 2 vnt Pomidorai - Supjaustyti griežinėliais
- 1 vnt Agurkas - Supjaustytas juostelėmis
- 1 vnt Raudonasis svogūnas - Supjaustytas žiedais
Gaminimo eiga
- Mėsą sumaišyti su sojų padažu, medumi, česnakais, čiobreliais, rūkytos paprikos milteliais, druska ir pipirais. Palikti marinuotis 30 minučių.
- Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir sudėti svogūnų žiedus.
- Ant svogūnų sudėti marinuotą mėsą. Aplink mėsą išdėlioti bulves.
- Kepti įkaitintoje orkaitėje 200°C temperatūroje apie 60 minučių, kol mėsa taps minkšta ir sultinga, o bulvės apskrus.
- Pomidorus, agurkus ir raudonąjį svogūną sumaišyti dubenyje ir patiekti šviežius prie keptos mėsos ir bulvių.
Pabaigai…
Galite pridėti kitų mėgstamų daržovių, pvz., paprikų ar cukinijų, kad patiekalas būtų dar įvairesnis ir spalvingesnis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 40gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 120mgNatris: 900mgKalis: 1000mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 30mg