
Kepta Mušta Mėsytė su Bulvėmis ir Avietinėmis Pomidorų Salotomis
Šis receptas yra tikras lietuviškas klasikinis patiekalas, kurį paruošėme naudodami marinuotą muštą mėsytę, apvoliotą kiaušinio plakinyje ir džiūvėsiuose. Šalia keptos mėsytės patiekiame virtas bulves ir gaivias avietines pomidorų salotas su svogūnų laiškais, krapais ir šlakeliu aliejaus. Tai paprastas, tačiau skanus naminis maistas, tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Gili, kad būtų galima kepti muštą mėsytę.)
- Puodas (Bulvėms virti.)
- Pjaustymo lenta (Pomidorams pjaustyti.)
- Peilis (Pomidorams ir svogūnų laiškams pjaustyti.)
- Maišymo dubuo (Pomidorų salotoms sumaišyti.)
- Šakutė (Bulvėms patikrinti ir mėsytės apvertimui.)
Ingredientai
Mušta mėsytė
- 2 vnt Vištienos arba kiaulienos gabaliukai - Mušti ir marinuoti prieskoniais bei majonezu.
- 1 vnt Kiaušinis - Plakimui.
- 100 g Džiūvėsiai
Bulvės
- 4 vnt Bulvės - Nuluptos ir virtos.
Pomidorų salotos
- 3 vnt Avietiniai pomidorai - Supjaustyti gabalėliais.
- 2 vnt Svogūnų laiškai - Smulkiai pjaustyti.
- 1 šaukštas Alyvuogių aliejus
- Druska ir pipirai - Pagal skonį.
- 1 šaukštelis Kapoti krapai - Papuošimui.
Gaminimo eiga
- Marinuoti muštą mėsytę prieskoniais ir majonezu apie 15 minučių.
- Plakti kiaušinį gilioje lėkštėje. Apvolioti marinuotą mėsytę kiaušinio plakinyje ir tada džiūvėsiuose.
- Kepti keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol abi pusės bus gražiai apskrudusios, apie 5-7 minutes kiekvienai pusei.
- Virti bulves pasūdytame vandenyje, kol jos bus minkštos, apie 15-20 minučių.
- Supjaustyti pomidorus ir svogūnų laiškus, sumaišyti juos su aliejumi, druska ir pipirais. Pabarstyti kapotais krapais.
- Patiekti muštą mėsytę su virtomis bulvėmis ir pomidorų salotomis. Papuošti krapais.
Pabaigai…
Šis patiekalas yra greitai paruošiamas ir puikiai tinka skubantiems, tačiau norintiems pasigaminti naminio maisto. Jei norite, į pomidorų salotas galite pridėti fetos sūrio ar alyvuogių.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 40gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 120mgNatris: 300mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 15IUVitaminas C: 20mg