Kepta paukštiena su bulvių koše
Šios dienos mano pietūs: bulvių košė ir kepta paukštiena (šlaunelės ir sparneliai) orkaitėje. Šįkart marinavau kitaip – anksčiau dėjau majonezo, dabar ne. Marinavau su svogūnu, česnaku, paukštienos prieskoniais, lauro lapais, aitriąja paprika, jalapeno, kmynais, tomatu ir aidižika. Rezultatas – super skonis! Mėgstu aitrų maistą, tad jei jums nepatinka, geriau praleiskite šį receptą. Valgiau tai, ką mėgstu. Gražaus savaitgalio visiems!
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Šlaunelėms ir sparneliams kepti)
- Kepimo indas
- Peilis (Svogūnams ir česnakams pjaustyti)
- Dubuo (Marinatui)
- Šaukštas (Marinatui maišyti)
Ingredientai
Paukštiena
- 4 vnt Paukštienos šlaunelės
- 4 vnt Paukštienos sparneliai
- 1/2 galvutės Svogūnas - Susmulkintas
- 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
- Paukštienos prieskoniai - Pagal skonį
- 1 vnt Lauro lapas - Susmulkintas
- Aitri paprika - Pagal skonį
- Jalapeno - Pagal skonį
- Kmynai - Pagal skonį
- 1 šaukštas Tomatas
- 1 šaukštas Aidžika
Gaminimo eiga
- Sumaišykite svogūną, česnaką, paukštienos prieskonius, lauro lapus, aitriąją papriką, jalapeno ir kmynus. Sudėkite paukštieną į marinatą ir palikite šaldytuve 1 valandai.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Dėkite paukštieną į kepimo indą ir kepkite apie 45-60 minučių arba kol mėsa bus pilnai iškepusi.
- Patiekite su bulvių koše ir marinuotais agurkais.
Pabaigai…
Jei mėgstate mažiau aitrų maistą, sumažinkite aitriosios paprikos ir jalapeno kiekį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 600mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg