Kepta Pažandė
Šis receptas skirtas tiems, kurie mėgsta išbandyti naujus ir netradicinius patiekalus. Kepta pažandė yra tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris puikiai tinka ypatingoms progoms. Nors šis receptas gali atrodyti sudėtingas, jį tikrai verta išbandyti.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Būtina kepti pažandei)
- Kepimo skarda (Pažandei kepti)
- Peilis (Pažandei pjaustyti)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 1 kg Pažandės - Šviežios
- 2 vnt Svogūnai - Pjaustyti
- 200 ml Alyvuogių aliejus - Kepimui
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
- 2 vnt Česnako skiltelės - Sutrintos
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
- Pažandes pabarstykite druska ir pipirais, ištrinkite česnaku.
- Kepimo skardoje išdėliokite pažandes ir pjaustytus svogūnus, užpilkite aliejumi.
- Kepkite orkaitėje apie 60 minučių, kol pažandės taps auksinės spalvos.
- Patiekite karštas, su mėgstamu garnyru.
Pabaigai…
Šis patiekalas geriausiai tinka su bulvių koše arba troškintomis daržovėmis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 15gBaltymai: 40gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 25gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg