Kepta Pažandė

kepta pažandė
kepta pažandė

Kepta Pažandė

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas skirtas tiems, kurie mėgsta išbandyti naujus ir netradicinius patiekalus. Kepta pažandė yra tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris puikiai tinka ypatingoms progoms. Nors šis receptas gali atrodyti sudėtingas, jį tikrai verta išbandyti.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Būtina kepti pažandei)
  • Kepimo skarda (Pažandei kepti)
  • Peilis (Pažandei pjaustyti)

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 1 kg Pažandės - Šviežios
  • 2 vnt Svogūnai - Pjaustyti
  • 200 ml Alyvuogių aliejus - Kepimui
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai
  • 2 vnt Česnako skiltelės - Sutrintos

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  • Pažandes pabarstykite druska ir pipirais, ištrinkite česnaku.
  • Kepimo skardoje išdėliokite pažandes ir pjaustytus svogūnus, užpilkite aliejumi.
  • Kepkite orkaitėje apie 60 minučių, kol pažandės taps auksinės spalvos.
  • Patiekite karštas, su mėgstamu garnyru.

Pabaigai…

Šis patiekalas geriausiai tinka su bulvių koše arba troškintomis daržovėmis.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 15gBaltymai: 40gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 25gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Kepta pažandė, Lietuviški receptai, Tradiciniai patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai