
Kepta pažaude su voveraitėmis
Vėlyvi, labai paprasti, bet itin gardūs pietūs. Šviežios voveraitės ir ką tik skinti pomidorai sukuria tobulą vasaros patiekalą. Gaminimo būdas – kepta pažaudė su voveraitėmis, kurią paruošė mano vyras, daro šį patiekalą ypatingu.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Pažaudei kepti)
- Karšto oro gruzdintuvė (Bulvėms kepti)
- Puodas (Voveraitėms paruošti)
- Peilis (Ingredientams pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
Ingredientai
Pažaudė
- 500 g Pažaudės - Supjaustytos riekėmis
- 300 g Šviežios voveraitės - Nuvalytos
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
- 200 g Creme fraiche
- 1 vnt Pomidoras - Supjaustytas
- 4 vnt Šviežios bulvės - Pjaustytos pusiau
- Alyvuogių aliejus - Bulvėms kepti
- Prieskoniai - Pagal skonį
- Druska - Pagal skonį
- Pipirai - Pagal skonį
- Sviestas - Voveraitėms kepti
Gaminimo eiga
- Šviežias bulves sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir prieskoniais. Kepkite karšto oro gruzdintuvėje 20 minučių.
- Pažaudę, pjaustytą riekėmis, iškepkite keptuvėje.
- Šviežias, nuvalytas voveraites apkepkite svieste su svogūnu. Pagardinkite creme fraiche, peletrūnu, druska ir pipirais.
- Šalia patiekite šviežių pomidorų, pagardintų druska ir pipirais.
Pabaigai…
Dievų maistas! Voveraitės suteikia šiam patiekalui ypatingą skonį, o šviežiai skinti pomidorai ir keptos bulvės – tobulą vasaros derinį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 20gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 70mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg