Kepta sprandinė ant kopūstų griežinėlių su grybų padažu
Vakarienė labai soti – šį patiekalą gaminau su marinuotais sprandinės kepsniais, keptais orkaitėje ant kopūsto griežinėlių. Grybų padažas suteikia šiam patiekalui ypatingą skonį. Norėjau gaminti bulvių košę, bet galiausiai pasitenkinau virtomis bulvėmis. Kiekvienas žingsnis yra lengvas, bet galutinis rezultatas tiesiog skanus. Patiekalas puikiai tinka sočiai šeimos vakarienei.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Kepsniai kepami orkaitėje ant kopūsto griežinėlių)
- Kepimo skarda (Kepsniams ir kopūstams kepti)
- Puodas (Bulvėms virti)
- Keptuvė (Grybų padažui paruošti)
- Peilis (Kopūsto ir kepsnių pjaustymui)
Ingredientai
Marinuoti sprandinės kepsniai
- 4 vnt Sprandinės kepsniai - Išmarinuoti pagal skonį
- 1 galva Kopūstas - Supjaustyti griežinėliais
- 500 g Bulvės - Virtos
- 200 g Pievagrybiai - Supjaustyti griežinėliais
- 200 ml Grietinėlė - Padažui
- Pagal skonį Druska ir pipirai
Gaminimo eiga
- Išmarinuokite sprandinės kepsnius pagal savo mėgstamą receptą. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
- Kepimo skardoje sudėkite kopūsto griežinėlius, ant jų uždėkite sprandinės kepsnius. Kepkite apie 60 minučių arba kol kepsniai bus minkšti ir apskrudę.
- Kol kepsniai kepa, paruoškite grybų padažą. Keptuvėje apkepkite pievagrybius su šlakeliu aliejaus, įpilkite grietinėlės ir virkite, kol padažas sutirštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Virtas bulves patiekite su keptais sprandinės kepsniais, užpilkite grybų padažu. Galima papildomai pagardinti šviežiais pomidorais ar kitomis daržovėmis.
Pabaigai…
Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo kepsnių storio ir orkaitės tipo. Taip pat, jei norite švelnesnio skonio, kopūstus galima apibarstyti prieskoniais prieš kepimą.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 120mgNatris: 800mgKalis: 1000mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg