Kepta vištiena su šviežiomis daržovėmis ir jogurto padažu

Kepta vištiena su šviežiomis daržovėmis ir jogurto padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori greitai ir lengvai paruošti sveiką maistą. Vištiena per naktį buvo marinuota kefyre, o po to kepta oro gruzdintuvėje, todėl ji išlieka sultinga ir aromatinga. Patiekalas papildytas šviežiomis daržovėmis, tokiomis kaip pomidorai, paprika ir morkos, suteikia maistingumo ir spalvingumo jūsų pietų stalui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Oro gruzdintuvė (Vištienai kepti)
  • Maišymo dubuo (Marinatui ruošti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Salotų dubuo (Salotoms sumaišyti)

Ingredientai
  

  • 2 vnt Vištiena - Vištienos krūtinėlės filė
  • 0.5 stiklinės Kefyras - Marinatui
  • 100 g Salotos lapai
  • 2 vnt Pomidorai
  • 1 vnt Paprika
  • 2 vnt Morkos - Tarkuotos
  • 1 skiltelė Česnakas - Smulkinta
  • 30 g Saulėje džiovinti pomidorai - Smulkinti
  • Svogūnų laiškai - Kapoti
  • Prieskoniai - Pagal skonį
  • 100 g Natūralus jogurtas - Padažui

Gaminimo eiga
 

  • Vakare vištieną apibarstykite prieskoniais ir užpilkite kefyru. Išmaišykite ir palikite šaldytuve marinuotis per naktį.
  • Išimkite marinuotą vištieną iš šaldytuvo ir kepkite oro gruzdintuvėje 180°C temperatūroje apie 20 minučių, kol vištiena taps gražiai auksinės spalvos ir bus pilnai iškepusi.
  • Kol vištiena kepa, paruoškite salotas: smulkiai supjaustykite pomidorus, papriką, svogūnų laiškus, saulėje džiovintus pomidorus ir sutarkuokite morkas. Sumaišykite viską su natūraliu jogurtu, česnaku ir prieskoniais.
  • Ant lėkštės dėkite salotų lapus, ant jų uždėkite keptą vištieną ir šalia išdėliokite paruoštas daržoves. Patiekite iš karto.

Pabaigai…

Šis patiekalas puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Galite eksperimentuoti su marinatų prieskoniais, pridedant, pavyzdžiui, čili pipirų arba žolelių, kad patiekalas įgautų daugiau skonio.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 25gBaltymai: 35gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 80mgNatris: 150mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 700IUVitaminas C: 60mg
Recepto raktažodžiai Greitas maistas, Jogurto padažas, Oro gruzdintuvė, sveikas maistas, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai