Kepta vištienos krūtinėlė su soromis ir šviežiomis salotomis

Kepta vištienos krūtinėlė su soromis ir šviežiomis salotomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta paprastus, tačiau gardžius patiekalus. Vištienos krūtinėlė marinuojama kefyre su šašlykų prieskoniais ir česnako granulėmis, o po to kepama ir patiekiama su soromis ir šviežiomis salotomis. Paprastas ir skanus būdas mėgautis vištiena ir soromis, ypač tinkamas šeimos vakarienei ar draugų susitikimui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Pjaustymo lenta (Vištienos ir daržovių pjaustymui)
  • Peilis (Vištienos ir daržovių pjaustymui)
  • Didelis dubuo (Marinatui)
  • Kepimo skarda (Vištienos kepimui)
  • Puodas (Sorų virimui)
  • Šaukštas (Maišymui)

Ingredientai
  

Marinuota vištiena

  • 500 g Vištienos krūtinėlė - Supjaustyta nedideliais gabaliukais
  • 200 ml Kefyras - Marinatui
  • Šašlykų prieskoniai - Pagal skonį
  • Česnako granulės - Pagal skonį
  • 100 g Krakmolas - Apvoliojimui
  • 2 vnt Kiaušiniai - Plakinys
  • 150 g Džiūvėsėliai - Apvoliojimui

Soros

  • 200 g Sorų kruopos - Praplauti ir išvirti
  • 100 g Mocarelos sūris - Tarkuotas
  • 2 šaukštai Alyvuogių aliejus

Salotos

  • 1 vnt Pekino kopūstas - Supjaustytas
  • 1 vnt Agurkas - Supjaustytas kubeliais
  • 50 g Svogūnų laiškai - Smulkinti
  • 2 šaukštai Alyvuogių aliejus
  • Druska - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabaliukais ir pamarinuoti kefyre, šašlykų prieskoniuose ir česnako granulėse. Palikti marinuotis per naktį.
  • Išimtus gabaliukus apvolioti krakmole, kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepti fritiūrinėje arba keptuvėje iki auksinės spalvos.
  • Sorų kruopas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 10 minučių. Praplauti kruopas iki skaidrumo, tada užpilti šaltu vandeniu ir išvirti košę. Skaninti tarkuotu mocarelos sūriu ir alyvuogių aliejumi.
  • Salotoms pekino kopūstą, agurką ir svogūnų laiškus sumaišyti su alyvuogių aliejumi ir druska.
  • Patiekti vištieną su soromis ir šviežiomis salotomis.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais vištienos marinatais ar salotų ingredientais, pvz., pridėti paprikos ar pomidorų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 35gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Paprasti receptai, Salotos, Sorų kruopos, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai