Keptas kalafijoras su sūriu

Keptas kalafijoras su sūriu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas skirtas greitai ir skaniai paruošti keptą kalafijorą su sūriu. Kalafijorą lengvai apvirkite, tuomet merkite į kiaušinio plakinį ir apkepkite svieste. Svarbiausia – naudoti mėgstamą prieskonį, o pabaigoje gausiai užberti tarkuoto sūrio. Tai paprastas, bet ypatingai gardus patiekalas, kuris tiks tiek pietums, tiek vakarienei.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Geriausiai tinka su neprisvylančia danga)
  • Puodas (Kalafijorui apvirti)
  • Mentelė (Apvertimui kepant)
  • Tarkavimo įrankis (Sūriui tarkuoti)

Ingredientai
  

  • 1 vnt Kalafijoras - Supjaustytas žiedynais
  • 2 vnt Kiaušiniai - Plakinys
  • 100 g Sūris - Tarkuotas
  • Vegeta prieskoniai - Pagal skonį
  • 50 g Sviestas - Kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Kalafijorą apvirkite, kad suminkštėtų, bet nebūtų perviręs.
  • Kalafijoro žiedynus pamirkykite kiaušinio plakinyje.
  • Kaitinkite sviestą keptuvėje, apkepkite kalafijoro žiedynus iš visų pusių iki auksinės spalvos.
  • Apkeptus kalafijorus pagardinkite vegeta prieskoniais.
  • Užberkite gausiai tarkuoto sūrio ir dar trumpai apkepkite, kol sūris išsilydys.

Pabaigai…

Svarbu neperkepti kalafijoro, kad išlaikytų savo struktūrą. Galite pridėti mėgstamų prieskonių, pavyzdžiui, česnako ar pipirų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 15gBaltymai: 8gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 150mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 4gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai Greitas receptas, Kalafijoras, Sūris, Vegetariškas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai