
Keptas kalafijoras su sūriu
Šis receptas skirtas greitai ir skaniai paruošti keptą kalafijorą su sūriu. Kalafijorą lengvai apvirkite, tuomet merkite į kiaušinio plakinį ir apkepkite svieste. Svarbiausia – naudoti mėgstamą prieskonį, o pabaigoje gausiai užberti tarkuoto sūrio. Tai paprastas, bet ypatingai gardus patiekalas, kuris tiks tiek pietums, tiek vakarienei.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Geriausiai tinka su neprisvylančia danga)
- Puodas (Kalafijorui apvirti)
- Mentelė (Apvertimui kepant)
- Tarkavimo įrankis (Sūriui tarkuoti)
Ingredientai
- 1 vnt Kalafijoras - Supjaustytas žiedynais
- 2 vnt Kiaušiniai - Plakinys
- 100 g Sūris - Tarkuotas
- Vegeta prieskoniai - Pagal skonį
- 50 g Sviestas - Kepimui
Gaminimo eiga
- Kalafijorą apvirkite, kad suminkštėtų, bet nebūtų perviręs.
- Kalafijoro žiedynus pamirkykite kiaušinio plakinyje.
- Kaitinkite sviestą keptuvėje, apkepkite kalafijoro žiedynus iš visų pusių iki auksinės spalvos.
- Apkeptus kalafijorus pagardinkite vegeta prieskoniais.
- Užberkite gausiai tarkuoto sūrio ir dar trumpai apkepkite, kol sūris išsilydys.
Pabaigai…
Svarbu neperkepti kalafijoro, kad išlaikytų savo struktūrą. Galite pridėti mėgstamų prieskonių, pavyzdžiui, česnako ar pipirų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 15gBaltymai: 8gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 150mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 4gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 30mg