Keptas lynas su svogūnais ir žuvienė

Keptas lynas su svogūnais ir žuvienė

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Pats sugavau lynus ir nusprendžiau padaryti dvigubą šventę – keptą lyną su svogūnais ir tradicinę žuvienę. Valiau, pjausčiau, prieskoniavau, o galiausiai pasigaminome tikrai gardžius pietus. Buvo verta viso triūso. Tikrai skanu buvo. Skanaus ir jums!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 45 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 1 hour 15 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Gilesnė, kad tilptų žuvies gabalai)
  • Puodas (Žuvienei virti)
  • Peilis (Žuviai valyti ir pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta (Žuviai ir daržovėms pjaustyti)

Ingredientai
  

Keptas lynas

  • 2 vnt Lynai - Vidutinio dydžio
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
  • 1 vnt Poras - Supjaustytas
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • Aliejus - Kepimui

Žuvienė

  • 1 vnt Morka - Supjaustyta
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
  • 2 vnt Bulvės - Supjaustytos kubeliais
  • 1 vnt Lynas - Supjaustytas gabalais, skirtas sriubai
  • 200 ml Grietinė - Sriubai balinti
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • Krapai - Papuošimui

Gaminimo eiga
 

  • Lyną išvalyti ir supjaustyti gabalais. Pabarstyti druska ir pipirais.
  • Kepkite paruoštus žuvies gabalus karštoje keptuvėje su aliejumi, kol jie taps gražiai auksinės spalvos.
  • Kol žuvis kepa, į puodą sudėkite smulkiai supjaustytas daržoves ir užpilkite vandeniu. Virkite, kol daržovės suminkštės.
  • Į verdantį sultinį sudėkite žuvies gabalus, kurie yra skirti sriubai. Leiskite virti, kol žuvis bus pilnai išvirusi.
  • Galiausiai sriubą balinkite grietine, įmaišykite krapų ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais.
  • Keptą žuvį patiekite su svogūnais ir porais.

Pabaigai…

Kai kurios dalys tiks tiek sriubai, tiek kepimui, todėl svarbu atidžiai atrinkti žuvies gabalus.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 35gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 100mgNatris: 700mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai Keptas lynas, Svogūnai, Tradicinė virtuvė, Žuvienė, Žuvis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai