
Keptas lynas su svogūnais ir žuvienė
Pats sugavau lynus ir nusprendžiau padaryti dvigubą šventę – keptą lyną su svogūnais ir tradicinę žuvienę. Valiau, pjausčiau, prieskoniavau, o galiausiai pasigaminome tikrai gardžius pietus. Buvo verta viso triūso. Tikrai skanu buvo. Skanaus ir jums!
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Gilesnė, kad tilptų žuvies gabalai)
- Puodas (Žuvienei virti)
- Peilis (Žuviai valyti ir pjaustyti)
- Pjaustymo lenta (Žuviai ir daržovėms pjaustyti)
Ingredientai
Keptas lynas
- 2 vnt Lynai - Vidutinio dydžio
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
- 1 vnt Poras - Supjaustytas
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- Aliejus - Kepimui
Žuvienė
- 1 vnt Morka - Supjaustyta
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 2 vnt Bulvės - Supjaustytos kubeliais
- 1 vnt Lynas - Supjaustytas gabalais, skirtas sriubai
- 200 ml Grietinė - Sriubai balinti
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- Krapai - Papuošimui
Gaminimo eiga
- Lyną išvalyti ir supjaustyti gabalais. Pabarstyti druska ir pipirais.
- Kepkite paruoštus žuvies gabalus karštoje keptuvėje su aliejumi, kol jie taps gražiai auksinės spalvos.
- Kol žuvis kepa, į puodą sudėkite smulkiai supjaustytas daržoves ir užpilkite vandeniu. Virkite, kol daržovės suminkštės.
- Į verdantį sultinį sudėkite žuvies gabalus, kurie yra skirti sriubai. Leiskite virti, kol žuvis bus pilnai išvirusi.
- Galiausiai sriubą balinkite grietine, įmaišykite krapų ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais.
- Keptą žuvį patiekite su svogūnais ir porais.
Pabaigai…
Kai kurios dalys tiks tiek sriubai, tiek kepimui, todėl svarbu atidžiai atrinkti žuvies gabalus.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 35gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 100mgNatris: 700mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 30mg