Keptas upėtakis su avokadu ir agurku
Vakaro užkandukai su keptu upėtakiu, įdarytu ruduoju cukrumi ir druska, keptu 80 laipsnių temperatūroje. Skonis puikiai dera su krosanais, avokadu, agurku ir majonezu.
Reikalingi Įrankiai
- Grilis (80 laipsnių temperatūroje)
- Peilis (Žuvies išvalymui)
- Pjaustymo lenta
- Indas druskinimui (Tinka stiklinis ar keraminis)
Ingredientai
- 1 vnt Upėtakis - Didelis, šviežias
- pagal skonį Druska - Ruduoji cukrus ir druska
- 1 valg. š. Cukrus - Ruduoji
- 4 vnt Krosanas - Švieži
- 1 vnt Agurkas - Supjaustytas riekelėmis
- 1 vnt Avokadas - Supjaustytas riekelėmis
- pagal skonį Majonezas
- keli lapai Salotos - Šviežios
Gaminimo eiga
- Upėtakį išvalyti ir ištrinti druska ir ruduoju cukrumi. Palikti per naktį šaldytuve.
- Kitą dieną grilį įkaitinti iki 80 laipsnių. Kepti upėtakį apie valandą.
- Krosanus perpjauti per pusę, užtepti majonezo.
- Ant krosanų dėti salotų, agurko ir avokado riekeles. Uždėti kepto upėtakio gabalėlius.
- Patiekti iš karto, kol krosanas dar šiltas.
Pabaigai…
Jei pageidaujate, galite pridėti citrinos sulčių arba kitų mėgstamų prieskonių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 70mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg