Keptas upėtakis su grikių koše

Keptas upėtakis su grikių koše

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Sveiki nuo ryto! Šiandien ruošiame keptą upėtakį su grikių koše, kurią paruošiau vakar. Likusi grikių košė puikiai tiko prie šviežiai kepto upėtakio filė. Po sočių pusryčių metas imtis darbų: lauks pyragų ir duonos kepimas bei margučių dažymas. Gražaus Didžiojo penktadienio ir malonaus švenčių laukimo!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Vidutinio dydžio, tinka kepti žuviai)
  • Medinis šaukštas (Grikių maišymui)
  • Peilis (Žuvies ir daržovių pjaustymui)

Ingredientai
  

  • 2 vnt Upėtakio filė - Šviežia
  • 200 g Grikiai - Vakar virti
  • 1 vnt Agurkas - Supjaustytas griežinėliais
  • Šlakelis Alyvuogių aliejus - Kepimui
  • Pagal skonį Druska ir pipirai - Pagardinimui

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Įdėkite upėtakio filė, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol žuvis taps auksinės spalvos.
  • Tuo tarpu, grikius pašildykite keptuvėje arba mikrobangų krosnelėje. Jei reikia, įpilkite truputį vandens, kad grikiai nebūtų sausi.
  • Paruoškite lėkštę: išdėliokite keptą upėtakį, šalia patiekite šiltus grikius ir agurkų griežinėlius. Patiekite karštą.

Pabaigai…

Šis patiekalas puikiai tinka greitiems pusryčiams ar lengviems pietums. Upėtakio filė yra turtinga omega-3 riebalų rūgštimis, o grikiai – puikus skaidulų šaltinis. Norint išlaikyti patiekalą sveiką, rekomenduojama kepti su nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 30gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 50mgNatris: 200mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Grikių košė, Lietuviška virtuvė, Sveiki receptai, Upėtakis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai