
Keptas upėtakis su grikių koše
Sveiki nuo ryto! Šiandien ruošiame keptą upėtakį su grikių koše, kurią paruošiau vakar. Likusi grikių košė puikiai tiko prie šviežiai kepto upėtakio filė. Po sočių pusryčių metas imtis darbų: lauks pyragų ir duonos kepimas bei margučių dažymas. Gražaus Didžiojo penktadienio ir malonaus švenčių laukimo!
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vidutinio dydžio, tinka kepti žuviai)
- Medinis šaukštas (Grikių maišymui)
- Peilis (Žuvies ir daržovių pjaustymui)
Ingredientai
- 2 vnt Upėtakio filė - Šviežia
- 200 g Grikiai - Vakar virti
- 1 vnt Agurkas - Supjaustytas griežinėliais
- Šlakelis Alyvuogių aliejus - Kepimui
- Pagal skonį Druska ir pipirai - Pagardinimui
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Įdėkite upėtakio filė, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol žuvis taps auksinės spalvos.
- Tuo tarpu, grikius pašildykite keptuvėje arba mikrobangų krosnelėje. Jei reikia, įpilkite truputį vandens, kad grikiai nebūtų sausi.
- Paruoškite lėkštę: išdėliokite keptą upėtakį, šalia patiekite šiltus grikius ir agurkų griežinėlius. Patiekite karštą.
Pabaigai…
Šis patiekalas puikiai tinka greitiems pusryčiams ar lengviems pietums. Upėtakio filė yra turtinga omega-3 riebalų rūgštimis, o grikiai – puikus skaidulų šaltinis. Norint išlaikyti patiekalą sveiką, rekomenduojama kepti su nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 30gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 50mgNatris: 200mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 10mg