Keptas Upėtakis su Tzatziki ir Agurkų Salotomis

Keptas Upėtakis su Tzatziki ir Agurkų Salotomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Puikiai šventei – šventiniai pietūs! Šis receptas įkvėptas skanių ir šviežių ingredientų, kartu su ypatingu tzatziki padažo poskoniu. Pridėjome marinuotų agurkų salotas su raudonuoju svogūnu ir gardinome viską gervuogių, agurkų ir obuolių ‘ikrais’. Šis derinys suteikia unikalią ir įsimintiną patirtį jūsų skonio receptoriams. Būtinai paragaukite su taure rausvojo vyno – už Lietuvą!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Nustatyta 190°C)
  • Kepimo skarda
  • Didelė keptuvė (Upėtakiui kepti)
  • Peilis (Pjaustymui)
  • Pjaustymo lenta
  • Maišymo dubuo (Salotoms ir marinavimui)
  • Šluotelė (Tzatziki padažui maišyti)

Ingredientai
  

Upėtakis

  • 4 vnt Upėtakio filė su oda
  • Druska
  • Pipirai

Agurkų Salotos

  • 2 vnt Agurkai - Supjaustyti plonomis juostelėmis
  • 1 vnt Raudonasis svogūnas - Supjaustytas plonomis juostelėmis
  • 50 ml Citrinos sultys - Marinatui
  • 30 ml Aviečių actas - Marinatui
  • 1 a.š. Cukrus - Marinatui
  • 100 ml Vanduo - Marinatui

Tzatziki padažas

  • 200 ml Creme fraiche - Vietoje graikiško jogurto
  • 1 vnt Agurkas - Tarkuotas ir nuspaustas
  • 10 lapeliai Šviežia mėta - Smulkinta
  • 1 skiltelė Česnakas - Smulkintas
  • Druska - Pagal skonį
  • Baltieji pipirai - Pagal skonį
  • 1 a.š. Citrinos sultys - Pagal skonį
  • 1 a.š. Garstyčių sėklos - Vietoje alyvuogių aliejaus

Bulvės

  • 500 g Bulvės - Keptos karšto oro gruzdintuvėje
  • Adžarijos druska - Pagardinimui
  • Alyvuogių aliejus - Pagardinimui

Ikrai

  • Gervuogių ikrai
  • Agurkų ikrai
  • Obuolių ikrai

Gaminimo eiga
 

  • Raudonąjį svogūną ir agurkus sumaišyti su citrinos sultimis, aviečių actu, cukrumi ir vandeniu. Pridėti druskos ir pipirų pagal skonį. Leisti marinuotis 30 minučių.
  • Bulves pagardinti Adžarijos druska ir alyvuogių aliejumi, kepti karšto oro gruzdintuvėje 190°C temperatūroje 30 minučių.
  • Tzatziki padažui: sumaišyti creme fraiche, tarkuotą ir nuspaustą agurką, smulkintą mėtą, druską, baltuosius pipirus, citrinos sultis ir smulkintą česnaką. Pridėti garstyčių sėklas.
  • Upėtakio filė pagardinti druska ir pipirais. Kepti keptuvėje po 3-4 minutes kiekvieną pusę.
  • Patiekti keptą upėtakį su marinuotų agurkų salotomis, tzatziki padažu ir keptomis bulvėmis. Papuošti gervuogių, agurkų ir obuolių ikrais.

Pabaigai…

Jei neturite karšto oro gruzdintuvės, bulves galite kepti orkaitėje.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 60mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Agurkų salotos, Receptai su nuotraukomis, Tzatziki, Upėtakis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai