Keptas Užkandis su Pomidorų ir Svogūnų Salotomis
Šis keptas užkandis su kreminiu padažu ir šviežiomis pomidorų ir svogūnų salotomis yra greitas ir skanus užkandis, puikiai tinkantis tiek vakarienei, tiek pietums. Receptas yra labai paprastas ir nereikalauja daug laiko, o galutinis rezultatas – sodrus, kreminis užkandis su traškia išore ir šviežiu prieskonių salotų skonio šaltiniu.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Kepti užkandžius)
- Pjaustymo lentelė (Pjaustyti daržovėms)
- Peilis (Pjaustyti daržovėms)
- Šaukštas (Patiekti padažui)
Ingredientai
- 2 vnt Plonų blynelių - Įdaras pagal skonį
- 100 g Pomidorai - Smulkiai pjaustyti
- 50 g Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
- 2 v.š. Grietinė - Padažui
- Prieskoniai - Pagal skonį
- Aliejus - Kepimui
Gaminimo eiga
- Keptuvėje sušildykite aliejų ir apkepkite blynelius iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
- Pomidorus ir svogūnus sumaišykite su prieskoniais pagal skonį. Patiekite salotas šalia užkandžių.
- Patiekite užkandžius su šaukštu grietinės arba mėgstamo padažo ant viršaus.
Pabaigai…
Šį užkandį galima paruošti su įvairiais įdarais, priklausomai nuo jūsų skonio. Prie pomidorų salotų taip pat galite pridėti agurko ar paprikos.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 6gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 30mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 4gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg