Keptas varškės sūrio pyragas su braškėmis

Keptas varškės sūrio pyragas su braškėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Pirmą kartą gaminant šį keptą varškės sūrio pyragą, viskas pavyko puikiai, išskyrus tai, kad pyragas prie pabaigos šiek tiek suskilo. Norint to išvengti, rekomenduoju kepti žemesnėje temperatūroje – apie 150-160°C. Bet skonis viską atperka! Šis sūrio pyragas yra puikus desertas, papildytas šviežiomis braškėmis, kurios suteikia šviežumo ir malonumo pojūtį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos
Kalorijos(-ų) 400 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm, su nuimamais kraštais)
  • Maišytuvas (Ingredientams maišyti)
  • Virtuvės šepetėlis (Tešlai ir sūrio masei išlyginti)
  • Folio plėvelė (Formai uždengti)

Ingredientai
  

Pagrindas

  • 300 g Sausainiai - Smulkinti
  • 100 g Grietinės riešutų - Sutrinti pagal skonį
  • 120 g Sviestas - Tirptas

Sūrio masė

  • 400 g Varškės sūris
  • 150 g Cukraus pudra
  • 200 g Grietinė - 30% riebumo
  • 150 g Kiaušiniai - Lengvai suplakti
  • 2 vnt Kiaušiniai - Lengvai suplakti
  • 1 vnt Citrina - Sulčių
  • 2 l.š. Vanilinio cukraus
  • pusė Laimo sulčių

Gaminimo eiga
 

  • Sutrupinti sausainius ir sumaišyti su sviestu. Iškloti kepimo formą ir suformuoti pagrindą bei kraštus.
  • Varškės sūrį, cukraus pudrą, grietinę, grietinėlę, kiaušinius, vanilės cukrų, citrinų ir laimo sultis sumaišyti ir supilti ant sausainių pagrindo.
  • Formos kraštus apdengti folija, orkaitėje po kepimo indu pripilti vandens. Kepti 180°C ~60 minučių.
  • Išėmus iš orkaitės, leisti visiškai atvėsti ir padėti į šaldytuvą susistovėti per naktį.

Pabaigai…

Norint išvengti pyrago skilimo kepimo metu, rekomenduojama kepti žemesnėje temperatūroje – apie 150-160°C. Taip pat svarbu leisti pyragui visiškai atvėsti prieš dedant į šaldytuvą, kad būtų išlaikytas kreminis konsistencija.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 400kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 12gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 180mgNatris: 150mgKalis: 100mgSkaidulos: 1gCukrus: 28gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Braškių desertas, Lengvas receptas, Sūrio pyragas, varškė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai