Kepti baklažanai su česnaku ir majonezu

Kepti baklažanai su česnaku ir majonezu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas puikiai tiks tiems, kurie mėgsta baklažanus. Kepant juos su česnaku ir majonezu, jie įgauna puikų skonį ir tampa traškūs. Patiekalas paruošiamas greitai ir nereikalauja daug ingredientų.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 3 porcijos
Kalorijos(-ų) 250 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo indas (Geriau naudoti nelipnią keptuvę)
  • Peilis (Baklažanams pjaustyti)
  • Lėkštė (Patiekimui)

Ingredientai
  

  • 1 vnt Baklažanas - Pjaustytas griežinėliais
  • 1 žiupsnelis Druska - Pabarstyti baklažanus
  • 2 vnt Kiaušiniai - Plakti su majonezu
  • 50 g Majonezas - Sumaišyti su kiaušiniais
  • 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai kapotas
  • 100 g Džiūvėsėliai - Sumaišyti su miltais
  • 50 g Miltai - Sumaišyti su džiūvėsėliais

Gaminimo eiga
 

  • Baklažaną aplupti ir supjaustyti griežinėliais. Pabarstyti druska, palaikyti 10 minučių, kad išsiskirtų kartumas. Po to nuplauti druską ir nusausinti griežinėlius.
  • Griežinėlius pabarstyti pipirais, apvolioti miltuose ir džiūvėsėliuose.
  • Plaktus kiaušinius sumaišyti su majonezu ir smulkintais česnakais.
  • Apvoliotus baklažanus merkti į kiaušinio ir majonezo mišinį.
  • Kepti keptuvėje, kol griežinėliai taps auksinės spalvos ir traškūs.
  • Patiekti karštus arba šaltus, kaip garnyrą ar pagrindinį patiekalą.

Pabaigai…

Jei baklažanai yra labai dideli, juos galima supjaustyti mažesniais gabalėliais, kad būtų lengviau kepti ir valgyti.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 8gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 100mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 4gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Baklažanai, Česnakai, Greitas patiekalas, Majonezas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai