
Kepti blynai su grietine
Šie kepti blynai su grietine yra puikus pasirinkimas pusryčiams ar lengvam pietų patiekalui. Jie pagaminti iš plonų blynų, kurie yra apkepti iki traškumo ir patiekiami su šviežia grietine. Blynai yra minkšti viduje ir traškūs išorėje, o grietinė suteikia švelnų rūgštumą, kuris puikiai dera su blynais.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Tinkama blynams kepti)
- Mentelė (Blynams apversti)
- Maišymo indas (Tešlai paruošti)
- Plakimo šluotelė (Tešlai sumaišyti)
- Lėkštė (Paruoštiems blynams sudėti)
Ingredientai
- 200 g Miltai
- 2 vnt Kiaušiniai
- 300 ml Pienas
- 50 ml Vanduo
- 50 g Sviestas - Ištirpintas
- 1 a.š. Druska
- 300 g Grietinė - Patiekimui
Gaminimo eiga
- Miltus, kiaušinius, pieną ir vandenį sumaišykite maišymo inde. Pridėkite druską ir ištirpintą sviestą, gerai išmaišykite iki vientisos masės.
- Keptuvę įkaitinkite ir lengvai patepkite aliejumi. Supilkite šiek tiek tešlos ir paskirstykite, kad gautumėte ploną blyną. Kepkite, kol paviršius taps matinė ir blynas lengvai atsiskirs nuo keptuvės kraštų.
- Atsargiai apverskite blyną mentele ir kepkite dar keletą minučių, kol abi pusės taps auksinės spalvos. Pakartokite su likusia tešla.
- Kepkite blynus, kol jie bus visiškai paruošti. Patiekite su šviežia grietine.
Pabaigai…
Blynus galite patiekti ir su kitais pagardais, tokiais kaip uogienė, medus ar vaisiai.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 8gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 100mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 2mg