Kepti blynai su grietine

Kepti blynai su grietine

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie kepti blynai su grietine yra puikus pasirinkimas pusryčiams ar lengvam pietų patiekalui. Jie pagaminti iš plonų blynų, kurie yra apkepti iki traškumo ir patiekiami su šviežia grietine. Blynai yra minkšti viduje ir traškūs išorėje, o grietinė suteikia švelnų rūgštumą, kuris puikiai dera su blynais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pietūs, Pusryčiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Tinkama blynams kepti)
  • Mentelė (Blynams apversti)
  • Maišymo indas (Tešlai paruošti)
  • Plakimo šluotelė (Tešlai sumaišyti)
  • Lėkštė (Paruoštiems blynams sudėti)

Ingredientai
  

  • 200 g Miltai
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 300 ml Pienas
  • 50 ml Vanduo
  • 50 g Sviestas - Ištirpintas
  • 1 a.š. Druska
  • 300 g Grietinė - Patiekimui

Gaminimo eiga
 

  • Miltus, kiaušinius, pieną ir vandenį sumaišykite maišymo inde. Pridėkite druską ir ištirpintą sviestą, gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  • Keptuvę įkaitinkite ir lengvai patepkite aliejumi. Supilkite šiek tiek tešlos ir paskirstykite, kad gautumėte ploną blyną. Kepkite, kol paviršius taps matinė ir blynas lengvai atsiskirs nuo keptuvės kraštų.
  • Atsargiai apverskite blyną mentele ir kepkite dar keletą minučių, kol abi pusės taps auksinės spalvos. Pakartokite su likusia tešla.
  • Kepkite blynus, kol jie bus visiškai paruošti. Patiekite su šviežia grietine.

Pabaigai…

Blynus galite patiekti ir su kitais pagardais, tokiais kaip uogienė, medus ar vaisiai.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 8gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 100mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Blynai, Grietinė, Kepti blynai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai