
Kepti bulvės su šonine ir raugintais kopūstais
Šis receptas atsirado, kai buvo panaudoti vakar likę kepti bulvės, kurios kartu su šonine ir kiaušiniais pavirto į sočius ir skanius pusryčius. Rauginti kopūstai suteikia patiekalui gaivumo ir šiek tiek rūgštelės, todėl skonis yra puikiai subalansuotas.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Reikalinga bulvėms ir šoninei kepti)
- Šluotelė (Kiaušiniams plakti)
- Peilis (Bulvėms ir šoninei pjaustyti)
- Pjaustymo lentelė
Ingredientai
Patiekalo sudedamosios dalys
- 200 g Keptos bulvės - Likę nuo vakaro
- 3 vnt Kiaušiniai
- 150 g Kiaulienos šoninė - Pakepinta
- 150 g Rauginti kopūstai
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- Šiek tiek Šviežios krapai - Pabarstymui
Gaminimo eiga
- Keptuvėje pašildyti keptas bulves. Pridėti plaktus kiaušinius ir kepti, kol kiaušiniai bus paruošti.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies iškepti šoninę, kol ji taps traški.
- Patiekite bulves su kiaušiniais ir šonine, šalia sudėdami raugintus kopūstus.
- Pabarstykite šviežiais krapais, patiekite iš karto.
Pabaigai…
Jei norite, galite įdėti svogūnų ar česnakų, kad patiekalui suteiktumėte daugiau skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 25gBaltymai: 20gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 200mgNatris: 800mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 3gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg