Kepti bulvių blynai su grietine

Kepti bulvių blynai su grietine

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengva
Šie bulvių blynai yra tobula komforto maisto versija – traškūs iš išorės ir švelnūs viduje. Jie puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Šį receptą mane išmokė močiutė, ir jis visada sukelia nostalgišką prisiminimų bangą apie šeimos susitikimus ir šventes.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pusryčiai, Vakarienė
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Didelė keptuvė (Pageidautina su nelipnia danga)
  • Bulvių trintuvė (Galima naudoti ir maisto smulkintuvą)
  • Didelis dubuo (Skirta tešlos sumaišymui)
  • Mentelė (Blynams apversti)

Ingredientai
  

  • 5 vnt Bulvės - Vidutinio dydžio, nuluptos ir sutarkuotos
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 3 valg. Miltai - Gali reikėti daugiau arba mažiau, priklausomai nuo bulvių drėgmės
  • 1 a.š. Druska - Pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus - Kepti
  • 100 g Grietinė - Patiekimui

Gaminimo eiga
 

  • Sutarkuokite bulves ir išspauskite perteklinį skystį.
  • Dideliame dubenyje sumaišykite sutarkuotas bulves, kiaušinius, miltus ir druską, kol susidarys tešla.
  • Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies. Dėkite šaukštą tešlos į keptuvę ir suformuokite apvalius blynus.
  • Kepkite blynus, kol jie taps auksinės spalvos, apie 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
  • Patiekite karštus blynus su grietine arba kitais mėgstamais priedais.

Pabaigai…

Jei norite blynus padaryti ypatingesnius, galite į tešlą pridėti smulkintų svogūnų arba česnakų.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 8gRiebalai: 18gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 350mgKalis: 500mgSkaidulos: 4gCukrus: 2gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Bulvių blynai, Komforto maistas, Lietuviški receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating