
Kepti kiaušiniai su dešra ir porais
Šie vėlyvi ir sotūs sekmadienio pusryčiai – idealus pasirinkimas tiems, kurie nori pradėti dieną su energijos kupina porcija. Šis receptas sujungia klasikinius pusryčių ingredientus: keptus kiaušinius, dešrą ir porus. Nepaisant paprastumo, šis patiekalas yra pilnas skonio ir gali būti lengvai pritaikytas pagal jūsų pageidavimus – pridėkite daugiau daržovių arba naudokite mėgstamą dešrą.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Reikalinga kepti kiaušiniams ir dešrai)
- Mentelė (Naudojama kiaušiniams apversti)
- Pjaustymo lentelė (Daržovėms pjaustyti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
Ingredientai
Ingredientai
- 3 vnt Kiaušiniai - Geriausia naudoti šviežius kiaušinius
- 3 griežinėliai Dešra - Bet kokia rūkyta dešra, pavyzdžiui, karšto rūkinimo
- 1 vnt Poras - Supjaustytas žiedais
- Pagal skonį Druska ir pipirai - Pagardinimui
- 1 vnt Agurkas - Patiekti kaip garnyrą, supjaustytas gabalėliais
- 1 vnt Pomidoras - Patiekti kaip garnyrą, supjaustytas skiltelėmis
- 2 riekelės Ruginė duona - Patiekti prie pusryčių
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įdėkite dešros griežinėlius. Kepkite, kol šiek tiek paruduos.
- Pridėkite porus ir kepkite kartu su dešra, kol porai suminkštės ir taps švelnūs.
- Švelniai įmuškite kiaušinius į keptuvę, šalia dešros ir porų. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Kepkite kiaušinius, kol baltymai sustings, o tryniai dar bus šiek tiek skysti, arba pagal jūsų pageidavimus.
- Patiekite keptus kiaušinius su dešra ir porais, kartu su šviežiai pjaustytais agurkais, pomidorais ir ruginės duonos riekelėmis. Skanaus!
Pabaigai…
Galite pridėti papildomų daržovių arba naudoti įvairius prieskonius pagal savo skonį. Taip pat puikiai tinka su keptomis bulvėmis arba skrudintais paplotėliais.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 15gBaltymai: 20gRiebalai: 18gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 220mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 6gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg