
Kepti kiaušiniai su lašinukais ir svogūnų laiškais
Velyvi pusryčiai, kai lašinukai ir kiaušiniai yra būtent tai, ko reikia, kad pradėtum penktadienį. Raugintų agurkų šiuo metu neturiu, bet vis tiek – skanus ir paprastas patiekalas.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Tinka kepti lašinukams ir kiaušiniams.)
- Šaukštas (Kiaušiniams apversti.)
- Pjaustymo peilis (Agurkams ir svogūnų laiškams pjaustyti.)
Ingredientai
- 2 vnt Kiaušiniai - Kepti ant lašinukų riebalų.
- 50 g Lašinukai - Kepti keptuvėje.
- 2 vnt Agurkų griežinėliai - Patiekti šalia.
- Svogūnų laiškai - Pabarstyti ant kiaušinių.
- 2 riekės Duona - Su sviestu.
Gaminimo eiga
- Supjaustykite lašinukus ir apkepkite juos keptuvėje iki traškumo.
- Į keptuvę su lašinukais įmuškite kiaušinius ir kepti ant vidutinės ugnies, kol baltymai sustings, o tryniai liks skysti, jei taip norite.
- Patiekite kiaušinius su lašinukais, apibarstykite svogūnų laiškais ir šalia pridėkite agurkų griežinėlių bei duonos su sviestu.
Pabaigai…
Galite patiekti su raugintais agurkais, jei turite, nes jie puikiai dera su šiuo pusryčių patiekalu.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 15gBaltymai: 20gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 250mgNatris: 700mgKalis: 400mgSkaidulos: 1gCukrus: 2gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg