Kepti kiaušiniai su svogūnais ir pievagrybiais ant skrebučio, su traškiu bekonu ir grietine apipiltomis salotomis

Kepti kiaušiniai su svogūnais ir pievagrybiais ant skrebučio, su traškiu bekonu ir grietine apipiltomis salotomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šiandienos pusryčiai buvo tikrai sotūs ir skanūs! Kiaušiniai iškepti duonoje su svogūnais ir pievagrybiais, šalia traškus bekonas ir salotos, apipiltos grietine. Tokie pusryčiai yra tikras maistingumo ir skonių derinys. Net jeigu pusryčių pamėgote pasigaminti, šis derinys jus tikrai sužavės.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Pusryčiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 1 porcija
Kalorijos(-ų) 600 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Tinka kepti kiaušinius ir bekoną.)
  • Peilis (Svogūnams ir pievagrybiams pjaustyti.)
  • Lentelė (Daržovėms pjaustyti.)
  • Plokščias mentele (Kiaušiniams išimti iš keptuvės.)

Ingredientai
  

Kiaušiniai duonoje

  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 2 riekelės Balta duona - Storomis riekėmis.
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas smulkiais gabaliukais.
  • 100 g Pievagrybiai - Smulkiai pjaustyti.
  • 50 g Sūris - Tarkuotas, galima naudoti bet kokį lydytą sūrį.

Traškus bekonas

  • 100 g Bekonas - Keptas iki traškumo.

Grietine apipiltos salotos

  • 1 vnt Agurkas - Supjaustytas mažais kubeliais.
  • 1 vnt Pomidoras - Supjaustytas skiltelėmis.
  • 1 sauja Salotos lapai - Supjaustytos.
  • 50 g Grietinė - Padažui.

Gaminimo eiga
 

  • Keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepkite smulkintus svogūnus ir pievagrybius, kol jie suminkštės ir taps auksinės spalvos.
  • Duonos riekelių viduryje padarykite skylutes, į jas įmuškite kiaušinius. Ant viršaus užberkite svogūnų ir pievagrybių mišinį, pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite keptuvėje, kol kiaušiniai bus iškepę, o duona taps traški.
  • Bekoną kepkite keptuvėje, kol jis taps traškus.
  • Agurką, pomidorą ir salotų lapus sumaišykite su grietine. Patiekite šalia kiaušinių ir bekono.

Pabaigai…

Šis receptas puikiai tinka greitiems ir sotiems pusryčiams. Jeigu norite, galite pridėti papildomų prieskonių ar kitų daržovių, kad paįvairintumėte skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 25gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 300mgNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Bekonas, Kiaušiniai, pievagrybiai, Skrebutis, Svogūnai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai