Kepti kopūsto griežinėliai

Kepti kopūsto griežinėliai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis paprastas, bet nepaprastai skanus patiekalas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori išbandyti kažką naujo. Kopūstai apvirti, supjaustyti griežinėliais, pamirkyti kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose, o tada kepti iki auksinės spalvos. Šis receptas – tikras atradimas mėgstantiems traškius ir pikantiškus užkandžius. Nepamirškite apvirti kopūsto, kad jis būtų švelnus viduje, o traškus išorėje!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 150 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Kopūstams apvirti)
  • Keptuvė (Kopūsto griežinėliams kepti)
  • Peilis (Kopūstui pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Plakimo šluotelė (Kiaušinio plakinį paruošti)

Ingredientai
  

  • 1 vnt Kopūstas - Didelis
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 100 g Džiūvėsėliai
  • Aliejus kepimui - Pagal poreikį
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Kopūstą nuplauti ir apvirti pasūdytame vandenyje 10 minučių, kol jis šiek tiek suminkštės.
  • Apvirtą kopūstą leisti šiek tiek atvėsti, tada supjaustyti maždaug 1 cm storio griežinėliais.
  • Į dubenį įmušti kiaušinius ir lengvai paplakti. Kitame dubenyje paruošti džiūvėsėlius.
  • Kopūsto griežinėlius pamirkyti kiaušinio plakinyje, tada apvolioti džiūvėsėliuose.
  • Įkaitinti keptuvę su aliejumi ir kepti kopūsto griežinėlius iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs.
  • Patiekti karštus su mėgstamu padažu ar garnyru.

Pabaigai…

Kopūsto griežinėliai gali būti patiekiami su grietinės ar česnakinio padažo garnyru, taip pat galima pridėti šiek tiek tarkuoto sūrio prieš kepant, kad suteiktumėte papildomo skonio.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 150kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 5gRiebalai: 6gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 50mgNatris: 150mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 20IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai Kopūstai, Traškus užkandis, Vegetariška
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai