
Kepti lašinukai su kiaušiniais ir marinuotais agurkais
Šiandien pietums nusprendžiau pasigaminti pusryčių stiliaus patiekalą – keptus lašinukus su kiaušiniais, marinuotais agurkais ir pomidorais. Lašinukai buvo pasūdyti iš vakaro su druska, pipirais ir česnakais, todėl jų skonis buvo ypatingai ryškus ir skanus. Nors tai ir pusryčiams tinkantis maistas, kartais malonu juo pasimėgauti ir pietų metu.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Naudokite nelipnų paviršių, kad lašinukai nepriliptų.)
- Peilis (Marinuotiems agurkams pjaustyti.)
- Lėkštė (Patiekalui pateikti.)
Ingredientai
Lašinukai
- 100 g Lašinukai - Pasūdyti iš vakaro, su druska, pipirais ir česnaku.
- 2 vnt Kiaušiniai
- 2 vnt Marinuoti agurkai - Supjaustyti griežinėliais.
- 1 vnt Pomidoras
Gaminimo eiga
- Kaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir sudėkite lašinukus. Kepkite juos iki traškumo, kartais apverčiant.
- Kai lašinukai iškeps, išimkite juos iš keptuvės ir įdėkite kiaušinius į likusius riebalus. Kepkite kiaušinius norimo minkštumo.
- Sudėkite iškeptus kiaušinius ir lašinukus į lėkštę. Šalia patiekite marinuotus agurkus ir pomidorą.
Pabaigai…
Lašinukus galite paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve, kad galėtumėte greitai paruošti šį patiekalą. Taip pat galite eksperimentuoti su skirtingomis prieskonių kombinacijomis, kad pritaikytumėte patiekalą pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 500kcalAngliavandeniai: 10gBaltymai: 25gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 300mgNatris: 1000mgKalis: 400mgSkaidulos: 1gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg