
Kepti lavašai su kiaušiniais ir žalumynais
Šis receptas puikiai tiks lengviems pusryčiams ar vėlyviems pietums. Į lavašą įmušti kiaušiniai ir pabarstyti žalumynais yra paprastas, bet skanus derinys, o ištirpęs sūris suteikia papildomo skonio. Kepkite lėtai, kad lavašas būtų traškus, o įdaras – tobulai ištirpęs.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vidutinio dydžio, neklijuojamo paviršiaus)
- Mentelė (Lavašo apvertimui)
- Lėkštė (Apvertimui ir serviravimui)
Ingredientai
- 2 vnt Lavašai - Vidutinio dydžio
- 2 vnt Kiaušiniai - Švieži
- 50 g Sūris - Tarkuotas, geriausiai tinka fermentinis sūris
- 1 sauja Svogūnų laiškai - Smulkiai supjaustyti
- 1 sauja Krapai - Smulkiai supjaustyti
- Pagal skonį Druska ir pipirai - Pagardinti
- 50 g Dešra - Supjaustyta gabalėliais, pasirenkama
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite keptuvę ant silpnos ugnies ir uždėkite vieną lavašą. Įmuškite kiaušinius tiesiai ant lavašo, pagardinkite druska ir pipirais. Užberkite tarkuoto sūrio, svogūnų laiškų ir krapų.
- Kai kiaušiniai pradeda stingti, ant viršaus uždėkite gabalėlius dešros, jei naudojate, ir uždenkite antru lavašu. Palikite kepti, kol apačioje esantis lavašas taps traškus.
- Naudodami lėkštę, apverskite lavašą ir toliau kepkite, kol sūris pilnai ištirps, o lavašas taps traškus iš abiejų pusių.
- Nuimkite nuo ugnies ir supjaustykite į norimo dydžio gabalėlius. Patiekite su šviežiomis daržovėmis arba salotomis.
Pabaigai…
Jei norite dar daugiau skonio, į lavašo įdarą galite pridėti kitų mėgstamų žalumynų ar prieskonių. Kepant svarbu neskubėti, kad lavašas nepridegtų, o kiaušiniai pilnai iškeptų.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 500kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 25gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 250mgNatris: 600mgKalis: 350mgSkaidulos: 5gCukrus: 4gVitaminas A: 600IUVitaminas C: 8mg