
Kepti obuoliai su vaniliniu cukrumi
Vaikystėje ilgais žiemos vakarais, mūsų Amžinatilsį Babytė kepdavo obuolius po krosnies vadinama orkaite. Šią savaitę sesuo priminė šį vaikystės tokį skanų desertą. Didelė nostalgija apėmė prisiminus, kaip laukdavom kada jie iškeps, kol Babytė megzdavo vilnones kojines.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda
- Peilis (Obuoliams išskobti)
- Orkaitė
- Ledų šaukštelis (Ledams patiekti)
Ingredientai
- 4 vnt Obuoliai - Vidutinio dydžio, išskobti viduriai
- 2 a.š. Vanilinis cukrus
- Ledai - Patiekti su keptais obuoliais
- 4 vnt Avietės - Papuošimui
Gaminimo eiga
- Obuolius sudedam į kepimo skardą. Apibarstom vaniliniu cukrumi.
- Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių, kol obuoliai suminkštėja ir įgauna auksinę spalvą.
- Patiekiame su ledais ir papuošiame avietėmis.
Pabaigai…
Galite naudoti bet kokius mėgstamus ledus, kad derėtų su keptų obuolių skoniu. Jei norite šiek tiek papildomo skonio, galite pridėti cinamono ar razinų į obuolių vidų prieš kepant.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 2gRiebalai: 3gSotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 10mgNatris: 20mgKalis: 200mgSkaidulos: 4gCukrus: 30gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 5mg