Kepti obuoliai su vaniliniu cukrumi

Kepti obuoliai su vaniliniu cukrumi

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Vaikystėje ilgais žiemos vakarais, mūsų Amžinatilsį Babytė kepdavo obuolius po krosnies vadinama orkaite. Šią savaitę sesuo priminė šį vaikystės tokį skanų desertą. Didelė nostalgija apėmė prisiminus, kaip laukdavom kada jie iškeps, kol Babytė megzdavo vilnones kojines.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda
  • Peilis (Obuoliams išskobti)
  • Orkaitė
  • Ledų šaukštelis (Ledams patiekti)

Ingredientai
  

  • 4 vnt Obuoliai - Vidutinio dydžio, išskobti viduriai
  • 2 a.š. Vanilinis cukrus
  • Ledai - Patiekti su keptais obuoliais
  • 4 vnt Avietės - Papuošimui

Gaminimo eiga
 

  • Obuolius sudedam į kepimo skardą. Apibarstom vaniliniu cukrumi.
  • Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių, kol obuoliai suminkštėja ir įgauna auksinę spalvą.
  • Patiekiame su ledais ir papuošiame avietėmis.

Pabaigai…

Galite naudoti bet kokius mėgstamus ledus, kad derėtų su keptų obuolių skoniu. Jei norite šiek tiek papildomo skonio, galite pridėti cinamono ar razinų į obuolių vidų prieš kepant.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 2gRiebalai: 3gSotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 10mgNatris: 20mgKalis: 200mgSkaidulos: 4gCukrus: 30gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Kepti obuoliai, Ledai, Receptai su nuotraukomis, Vaikystės skonis, Vanilinis cukrus
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai