Kepti obuoliai su varške ir cinamonu

Kepti obuoliai su varške ir cinamonu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas puikiai tinka sekmadieniams, kai norisi ko nors lengvo ir nesaldinto, bet vis tiek gardaus. Kalėdų laikotarpiu puikus pasirinkimas pasninkui. Varškės, obuolių ir cinamono derinys suteikia švelnaus skonio, o medus ir razinos prideda saldumo. Kepti obuoliai yra lengvai paruošiami, todėl jie puikiai tiks prie kavutės.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Įkaitinta iki 160-170°C)
  • Kepimo forma (Didesniems obuoliams)
  • Maišymo dubuo (Mišiniui paruošti)
  • Šaukštas (Masės įdarymui į obuolius)

Ingredientai
  

  • 4 vnt Dideli obuoliai - Iškrapštytos šerdys, galima pjauti pusiau
  • 250 g Varškė - Kreminė varškė
  • 1 vnt Kiaušinis - Kad masė susirištų
  • 3 šaukštai Medus
  • 50 g Razinos
  • 1 šaukštelis Cinamonas
  • Cukraus pudra - Pabarstymui po kepimo

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite obuolius: iškrapštykite jų šerdis arba perpjaukite pusiau.
  • Maišymo dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinį, medų, razinas ir cinamoną.
  • Įdarykite obuolius paruošta mase.
  • Kepkite 160-170°C orkaitėje apie 30 minučių.
  • Baigus kepti, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite karštus arba šiltus.

Pabaigai…

Šis receptas yra puikus būdas pasinaudoti dideliais, rūgščiais obuoliais. Galima eksperimentuoti su įdaro ingredientais, pvz., pridėti riešutų ar keisti razinas į džiovintas spanguoles.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 40gBaltymai: 5gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 60mgNatris: 100mgKalis: 200mgSkaidulos: 4gCukrus: 30gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Cinamono, Kepti obuoliai, Pasninko receptai, Sekmadienio skanėstai, varškė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating