Kepti obuoliai su zefyriukais

Kepti obuoliai su zefyriukais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kai norisi kažko saldaus, bet lengvo, šis paprastas receptas yra puikus pasirinkimas. Orkaitėje kepti obuoliai su mažais zefyriukais yra lengvai paruošiamas ir labai skanus desertas, tinkantis tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms. Zefyriukai, kepant, gražiai išsilydo, sukuria traškią plutelę ir puikiai dera su obuolių skoniu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Pakankamai didelė, kad tilptų visi obuoliai)
  • Kepimo popierius (Skardos iškloti)
  • Peilis (Obuoliams išimti šerdį)

Ingredientai
  

  • 4 vnt Dideli obuoliai - Geriausia naudoti saldžius arba rūgščiai saldžius obuolius
  • 50 g Maži zefyriukai

Gaminimo eiga
 

  • Nustatykite orkaitę įkaitinti iki 180°C.
  • Iškirpkite obuolių šerdį, palikdami šiek tiek vietos zefyriukams įdėti.
  • Išdėliokite obuolius ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
  • Į kiekvieną obuolio vidų įdėkite keletą zefyriukų.
  • Kepkite orkaitėje apie 20-25 minutes, kol obuoliai suminkštės, o zefyriukai gražiai apskrus.
  • Patiekite šiltus kaip lengvą desertą arba prie arbatos.

Pabaigai…

Norėdami dar labiau praturtinti skonį, galite į obuolių vidų pridėti riešutų ar cinamono.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 2gRiebalai: 0.5gSotieji riebalai: 0.2gPolinesotieji riebalai: 0.1gMononesotieji riebalai: 0.1gNatris: 10mgKalis: 200mgSkaidulos: 4gCukrus: 35gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 12mg
Recepto raktažodžiai Kepti obuoliai, Lengvi receptai, Saldumynai, Zefyriukai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating