Kepti obuolių suktinukai su cinamonu

Kepti obuolių suktinukai su cinamonu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šiuos obuolių suktinukus išbandžiau pagal draugės rekomendaciją. Kibinų tešlą pritaikiau naujam tikslui – apvyniojau aplink obuolių skiltes, paskanintas cinamonu ir cukrumi. Galutinis rezultatas – trapūs ir saldūs suktinukai, puikiai tinka desertui ar popietiniam užkandžiui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Įkaitinta iki 200°C)
  • Plakimo šluotelė (Kiaušinio plakiniui)
  • Kepimo skarda (Kepiniams dėti)

Ingredientai
  

Kibinų tešla

  • 1 vnt Kibinų tešlos pakuotė - Apytiksliai 300 g

Obuolių įdaras

  • 2 vnt Dideli obuoliai - Nulupti, supjaustyti skiltelėmis
  • 1 a.š. Cinamonas
  • 2 v.š. Cukrus
  • 1 vnt Kiaušinis - Lengvai išplaktas

Gaminimo eiga
 

  • Kibinų tešlą iškočioti ir supjaustyti juostelėmis.
  • Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis, sumaišyti su cinamonu ir cukrumi.
  • Apvynioti tešlos juosteles aplink obuolių skiltes, panardinti į kiaušinio plakinį ir apvolioti cukrumi.
  • Kepti 200°C temperatūroje, kol suktinukai taps auksinės spalvos.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais, pvz., kardamonu ar muskato riešutu, kad sukurtumėte naujas skonio variacijas.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 3gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 35mgNatris: 120mgKalis: 100mgSkaidulos: 2gCukrus: 25gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Cinamonas, Greitas desertas, Kibinų tešla, Obuolių suktinukai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai