Kepti Stintai su Krienų Padažu

Kepti Stintai su Krienų Padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas yra apie skaniai keptus stintus, kurie yra neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis, ypač mėgstami per žiemos šventes ar žvejų šventes. Krienų padažas suteikia šiems žuvies patiekalams ypatingą aštrumą ir išskirtinį skonį, kuris puikiai derės su kepta žuvimi. Tai paprastas, tačiau labai skanus patiekalas, kuris dažnai būna pateikiamas su skrebučiais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Pakankamai didelė, kad tilptų žuvys)
  • Aliejus (Kepimui)
  • Dubuo (Padažui sumaišyti)
  • Skrebučių skrudintuvas (Skrebučiams paruošti)

Ingredientai
  

  • 500 g Švieži stintai - Nuvalyti ir paruošti kepimui
  • 100 g Miltai - Apvoliojimui prieš kepimą
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai
  • 200 g Majonezas - Padažui
  • 2 vnt Krienų - Tarkuoti
  • 2 vnt Citrinų sultys - Išspaustos

Gaminimo eiga
 

  • Stintus nuvalykite, išimkite vidurius ir nuplaukite po šaltu vandeniu. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  • Miltus, druską ir pipirus sumaišykite lėkštėje. Apvoliokite stintus miltuose ir padėkite į šalį.
  • Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Kepkite stintus apie 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol jos taps auksinės spalvos. Išimkite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
  • Paruoškite padažą: sumaišykite majonezą, tarkuotus krienus ir citrinų sultis dubenyje, kol masė taps vienalytė.
  • Patiekite stintus su paruoštu krienų padažu ir skrebučiais. Skanaus!

Pabaigai…

Jei norite aštresnio padažo, įpilkite daugiau krienų. Taip pat galite pridėti kapotų žolelių, tokių kaip krapai ar petražolės, kad padažas įgautų gaivumo.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 120mgNatris: 900mgKalis: 350mgSkaidulos: 1gCukrus: 2gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Keptos žuvys, Krienų padažas, Lietuviški receptai, Stintai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai