Kepti Vėdarai

Kepti Vėdarai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Vėdarų jau nekepiau gan ilgą laiką, šiandien prisiruošiau pagaliau. Šis receptas yra tradicinė lietuviška bulvinių vėdarų versija, praturtinta šonine ir patiekiama su spirgučiais ir grietine. Puikus pasirinkimas šeštadienio pietums.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Šoninei pakepti)
  • Didelė skarda (Kepimui orkaitėje)
  • Tarkavimo įrankiai (Bulvėms ir svogūnams tarkuoti)
  • Didelis dubuo (Ingredientams sumaišyti)
  • Dantų krapštukai (Žarnoms subadyti kepimo metu)
  • Kepimo popierius (Skardos išklojimui)

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 1 kg Bulvės - Nuskustos ir sutarkuotos
  • 200 g Šaltai rūkyta šoninė arba lašinukai - Smulkiai supjaustyta
  • 2 vnt Svogūnai - Sutarkuoti
  • pagal skonį Druska
  • pagal skonį Pipirai
  • 150 ml Pienas - Užvirintas
  • pakankamai Kiaulių žarnos - Prikemšamos bulvių įdaru

Gaminimo eiga
 

  • Bulves nuskutame ir sutarkuojame. Taip pat sutarkuojame svogūnus.
  • Šoninę smulkiai supjaustome ir pakepiname keptuvėje. Supilame ant bulvių tarkių, pagardiname druska ir pipirais, išmaišome.
  • Užviriname pieną ir supilame ant tarkių, dar kartą išmaišome.
  • Šiuo bulvių įdaru prikemšame žarnas. Reikia prikimšti maždaug iki pusės žarnos, kad kepant nesutrūkinėtų.
  • Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir sudedame žarnas. Pakepus 5-8 min., žarnas subadome mediniu dantų krapštuku.
  • Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180°C apie 1 valandą.
  • Patiekiame su spirgučiais ir grietine. Skanaus!

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais ar naudoti kitokią rūkytą mėsą, kad suteiktumėte patiekalui naujų skonių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 120gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 50mgNatris: 800mgKalis: 1000mgSkaidulos: 10gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Bulviniai patiekalai, Lietuviški receptai, Tradiciniai patiekalai, Vėdarai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai