
Kepti Vėdarai
Vėdarų jau nekepiau gan ilgą laiką, šiandien prisiruošiau pagaliau. Šis receptas yra tradicinė lietuviška bulvinių vėdarų versija, praturtinta šonine ir patiekiama su spirgučiais ir grietine. Puikus pasirinkimas šeštadienio pietums.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Šoninei pakepti)
- Didelė skarda (Kepimui orkaitėje)
- Tarkavimo įrankiai (Bulvėms ir svogūnams tarkuoti)
- Didelis dubuo (Ingredientams sumaišyti)
- Dantų krapštukai (Žarnoms subadyti kepimo metu)
- Kepimo popierius (Skardos išklojimui)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 1 kg Bulvės - Nuskustos ir sutarkuotos
- 200 g Šaltai rūkyta šoninė arba lašinukai - Smulkiai supjaustyta
- 2 vnt Svogūnai - Sutarkuoti
- pagal skonį Druska
- pagal skonį Pipirai
- 150 ml Pienas - Užvirintas
- pakankamai Kiaulių žarnos - Prikemšamos bulvių įdaru
Gaminimo eiga
- Bulves nuskutame ir sutarkuojame. Taip pat sutarkuojame svogūnus.
- Šoninę smulkiai supjaustome ir pakepiname keptuvėje. Supilame ant bulvių tarkių, pagardiname druska ir pipirais, išmaišome.
- Užviriname pieną ir supilame ant tarkių, dar kartą išmaišome.
- Šiuo bulvių įdaru prikemšame žarnas. Reikia prikimšti maždaug iki pusės žarnos, kad kepant nesutrūkinėtų.
- Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir sudedame žarnas. Pakepus 5-8 min., žarnas subadome mediniu dantų krapštuku.
- Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180°C apie 1 valandą.
- Patiekiame su spirgučiais ir grietine. Skanaus!
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais ar naudoti kitokią rūkytą mėsą, kad suteiktumėte patiekalui naujų skonių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 120gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 50mgNatris: 800mgKalis: 1000mgSkaidulos: 10gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg