
Kepti žuvies filė piršteliai su garnyru
Šie žuvies filė piršteliai yra greitai paruošiami ir skanūs. Puikiai tinka pusryčiams arba lengvai vakarienei. Nepaisant paprastumo, jie turi šiek tiek išskirtinumo dėl garnyro ir padažų, kurie suteikia papildomą skonį. Nors gali atrodyti paprasta, tačiau su tinkamu padažu šis patiekalas tampa ypatingas. Receptas įkvėptas kasdienių pusryčių ir lengvų patiekalų idėjų.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C)
- Kepimo skarda (Padengta kepimo popieriumi)
- Dubuo (Padažų sumaišymui)
- Šakutė (Padažų pateikimui)
Ingredientai
Patiekalui
- 8-10 vnt Žuvies filė piršteliai - Iš parduotuvės arba paruošti namuose
- Keletas vnt Kaparyčiai - Papuošimui
- Pagal skonį Svogūnų laiškai - Smulkiai pjaustyti, papuošimui
- 2-3 šaukštai Majonezas - Sumaišyti su česnaku arba kitais prieskoniais
- 2-3 šaukštai Kitas mėgstamas padažas - Pavyzdžiui, aštrus pomidorų padažas
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Sudėkite žuvies filė pirštelius ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 12-15 minučių, kol jie taps traškūs ir auksinės spalvos.
- Tuo metu paruoškite padažus: į dubenį įdėkite majonezą ir kitą mėgstamą padažą, sumaišykite su prieskoniais pagal skonį.
- Traškiai iškepusius žuvies filė pirštelius pateikite su padažais, papuoškite kaparyčiais ir smulkintais svogūnų laiškais.
Pabaigai…
Kaparyčiai ir svogūnų laiškai prideda šviežumo ir skonio kontrastą, o padažai padeda sukurti individualų patiekalo skonį pagal pageidavimus. Galite eksperimentuoti su skirtingais padažais, kad patiekalas įgautų daugiau įvairumo.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 50mgNatris: 400mgKalis: 250mgSkaidulos: 3gCukrus: 1gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg