Keptos be gliuteno bandelės su mėsa
Sveiki! Šiandien norėjau kuo anksčiau pagaminti, kad galėčiau likusią dieną ilsėtis ir mėgautis vakaru. Vakar kepiau kumpį ir jo likučius panaudojau sriubai su daržovėmis ir vištienos sultiniu. Taip pat pagaminau keptas bandeles be gliuteno su mėsa. Vaikai mėgsta, kai sriubą sublenderiuoju. Skanaus!
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Didelė, nelipni danga)
- Šaukštas (Tešlai dėti)
- Maišymo dubuo (Tešlai maišyti)
- Mentelė (Bandelėms apversti)
- Plaktukas (Kiaušiniams išplakti)
Ingredientai
- 1 vnt Kiaušinis
- 1 a.š. Druska
- 1 a.š. Cukrus
- 500 ml Natūralus jogurtas arba kefyras
- 8 v.š. Be gliuteno miltai - Turi būti tirštesnė nei blynų tešla
- 1 a.š. Soda - Maišome iki vientisos masės
- Faršas - Formuoti kamuoliukus
Gaminimo eiga
- Sumaišykite kiaušinį, druską ir cukrų iki vientisumo.
- Įpilkite jogurtą arba kefyrą ir gerai išmaišykite.
- Įdėkite miltus ir maišykite, kol tešla bus tiršta ir glotni.
- Įmaišykite sodą ir maišykite, kol prasidės reakcija ir tešla taps burbulinga.
- Įkaitinkite keptuvę ir dėkite po šaukštą tešlos. Ant tešlos dėkite faršo kamuoliukus ir uždenkite dar vienu šaukštu tešlos. Kepkite, kol bandelės gražiai apskrus.
Pabaigai…
Svarbu neperkepti bandelių, kad išliktų minkštos ir sultingos.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 70mgNatris: 500mgKalis: 200mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg