Keptos bulvės su spirgais ant lašinukų riebaliuko
Po ilgos dienos vakarienės norėjau kažko riebesnio ir skanaus, o šis paprastas patiekalas puikiai tinka. Keptos bulvės ant lašinukų riebaliuko su spirgais – tai patiekalas, kuris primena namus, paprastus malonumus ir šiek tiek nuodėmės, kai vakare norisi kažko skanaus. Nesukite galvos dėl kalorijų – vienas kefyro puodelis ir viskas bus gerai!
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vidutinio dydžio, geriausiai su neprisvylančia danga)
- Peilis (Bulvėms ir lašinukams supjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Mentelė (Skirta bulvėms apversti)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 4 vnt Bulvės - Nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais
- 100 g Lašinukai - Pjaustyti mažais kubeliais
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- Krapai - Švieži, smulkiai supjaustyti
Gaminimo eiga
- Pjaustytus lašinukus dėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite, kol išsiskirs riebalai ir lašinukai taps spirgiais.
- Į keptuvę su išsiskyrusiais riebalais sudėkite bulvių griežinėlius ir kepkite, kol taps traškūs ir auksinės spalvos.
- Pagardinkite druska ir pipirais, galiausiai pridėkite šviežių krapų.
- Patiekite karštas su puodeliu kefyro.
Pabaigai…
Jei norite šiek tiek įvairesnio skonio, į bulvių keptuvę galite pridėti svogūnų arba česnakų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 8gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 30mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 20mg