
Keptos Jautienos Juostelės su Bulvėmis ir Burokėlių Salotomis
Šiandien, užsukęs į NORFA, radau puikiai atrodančią marinuotą jautienos nugarinę. Šią vakarienę, kurią pagaminau, sudaro keptos jautienos juostelės, skrudintos bulvės ir gardžios burokėlių salotos su žirneliais ir marinuotais agurkėliais. Paprastas, bet labai skanus patiekalas, kuris puikiai tinka vakarienei su šeima ar draugais.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitės skarda (Didelė, kad tilptų visa mėsa ir bulvės)
- Peilis (Bulvėms skusti ir pjaustyti)
- Trintuvė (Burokėliams tarkuoti)
- Dubuo (Salotoms maišyti)
- Keptuvė (Papildomai, jei norima mėsa apkepti prieš dedant į orkaitę)
Ingredientai
Kepta jautiena su bulvėmis
- 800 g Jautienos nugarinė - Supjaustyta juostelėmis
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 1 vnt Česnako skiltelė - Smulkiai sutarkuota
- 1000 g Bulvės - Nuskustos ir supjaustytos stambiais gabaliukais
- 50 ml Alyvuogių aliejus - Bulvėms ir mėsai aptepti
- Pagal skonį Druska ir pipirai - Pridėti prie mėsos ir bulvių
- 1 a.š. Paprika - Pagardinti bulves
Burokėlių salotos
- 400 g Burokėliai - Sutarkuoti
- 200 g Konservuoti žirneliai - Be skysčio
- 100 g Marinuoti agurkėliai - Supjaustyti smulkiais kubeliais
- 100 g Majonezas - Sumaišyti su salotomis
- Pagal skonį Druska - Pridėti prie salotų
Padažas
- 100 g Tomato padažas - Sumaišytas su majonezu
- 100 g Majonezas - Sumaišytas su tomato padažu
Gaminimo eiga
- Jautienos juosteles pabarstyti druska, pipirais ir paprika, lengvai apkepti keptuvėje arba tiesiai išdėlioti ant skardos kartu su bulvėmis, apteptomis alyvuogių aliejumi ir prieskoniais.
- Kepti orkaitėje 200°C temperatūroje apie 50 minučių, kol mėsa ir bulvės bus gražiai apskrudę.
- Burokėlius sutarkuoti, sumaišyti su žirneliais, marinuotais agurkėliais, druska ir majonezu.
- Patiekti jautieną su bulvėmis kartu su burokėlių salotomis ir padažu iš tomato padažo ir majonezo.
Pabaigai…
Norint intensyvesnio skonio, jautieną galima marinuoti ilgesnį laiką arba pridėti mėgstamų prieskonių mišinių.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg