
Keptos Saldžios Gėlės
Šis receptas skirtas ypatingam kepimo būdui – saldžios gėlės formelėje. Nors šis būdas gali būti sudėtingas dėl tešlos prilipimo prie formelės, rezultatas – lengvi, traškūs, cukrumi pabarstyti desertai – yra vertas pastangų. Šio deserto šaknys glūdi lietuviškose šeimos tradicijose, kur tokie saldumynai buvo kepami ypatingomis progomis.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Giliai kepti saldžias gėles)
- Gėlių formelė (Speciali forma šiam desertui)
- Mentelė (Atsargiai nuimti kepinius nuo formelės)
- Dubuo (Tešlai maišyti)
Ingredientai
- 1 stiklinė pieno
- 1 stiklinė miltų
- 1 kiaušinis kiaušinis
- 1 šaukštas cukraus
- truputis vanilės
- 1 spirituoto gėrimo - Degtinė, bet nebūtina, galima kepti ir be jos
- aliejaus - Kepti iki gili aukso spalvos
- cukraus pudros - Pabarstyti viršų
Gaminimo eiga
- Sumaišykite pieną, miltus, kiaušinį, cukrų ir vanilę, kol gausite skystą tešlą. Jei norite, pridėkite spirituoto gėrimo.
- Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir įmerkite formelę į karštą aliejų, kad ji sušiltų.
- Formelę iš aliejaus ištraukite ir ją įmerkite į tešlą, po to greitai grąžinkite atgal į aliejų. Kepkite, kol gėlės taps auksinės spalvos.
- Gėles atsargiai nuimkite nuo formelės ir dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nutekėtų perteklinis aliejus. Pabarstykite cukraus pudra.
- Pakartokite procesą su likusia tešla.
Pabaigai…
Svarbu gerai įkaitinti formelę, kad tešla lengvai atsiluptų kepant.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 100kcalAngliavandeniai: 15gBaltymai: 3gRiebalai: 4gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 30mgNatris: 50mgKalis: 30mgCukrus: 10gVitaminas A: 50IU