Keptos Saldžios Gėlės

Keptos Saldžios Gėlės

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas skirtas ypatingam kepimo būdui – saldžios gėlės formelėje. Nors šis būdas gali būti sudėtingas dėl tešlos prilipimo prie formelės, rezultatas – lengvi, traškūs, cukrumi pabarstyti desertai – yra vertas pastangų. Šio deserto šaknys glūdi lietuviškose šeimos tradicijose, kur tokie saldumynai buvo kepami ypatingomis progomis.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 35 vnt.
Kalorijos(-ų) 100 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Giliai kepti saldžias gėles)
  • Gėlių formelė (Speciali forma šiam desertui)
  • Mentelė (Atsargiai nuimti kepinius nuo formelės)
  • Dubuo (Tešlai maišyti)

Ingredientai
  

  • 1 stiklinė pieno
  • 1 stiklinė miltų
  • 1 kiaušinis kiaušinis
  • 1 šaukštas cukraus
  • truputis vanilės
  • 1 spirituoto gėrimo - Degtinė, bet nebūtina, galima kepti ir be jos
  • aliejaus - Kepti iki gili aukso spalvos
  • cukraus pudros - Pabarstyti viršų

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite pieną, miltus, kiaušinį, cukrų ir vanilę, kol gausite skystą tešlą. Jei norite, pridėkite spirituoto gėrimo.
  • Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir įmerkite formelę į karštą aliejų, kad ji sušiltų.
  • Formelę iš aliejaus ištraukite ir ją įmerkite į tešlą, po to greitai grąžinkite atgal į aliejų. Kepkite, kol gėlės taps auksinės spalvos.
  • Gėles atsargiai nuimkite nuo formelės ir dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nutekėtų perteklinis aliejus. Pabarstykite cukraus pudra.
  • Pakartokite procesą su likusia tešla.

Pabaigai…

Svarbu gerai įkaitinti formelę, kad tešla lengvai atsiluptų kepant.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 100kcalAngliavandeniai: 15gBaltymai: 3gRiebalai: 4gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 30mgNatris: 50mgKalis: 30mgCukrus: 10gVitaminas A: 50IU
Recepto raktažodžiai Keptos gėlės, Saldūs užkandžiai, Šventiniai desertai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai