
Keptos tarkuotos bulvės su farsu
Šis patiekalas yra paprastas ir greitas lietuviškas receptas, puikiai tinkantis bet kuriuo metų laiku. Pagrindiniai ingredientai – bulvės ir faršas – sukuria sotų ir jaukų patiekalą. Galima improvizuoti su prieskoniais ir ingredientais pagal turimus produktus namuose.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Geriausia naudoti gilią keptuvę su dangčiu.)
- Tarka (Bulvėms tarkuoti.)
- Pjaustymo lenta (Svogūnams ir kitoms daržovėms pjaustyti.)
- Peilis (Aštrus peilis daržovėms pjaustyti.)
Ingredientai
- 6 vnt Bulvės - Vidutinio dydžio, nuluptos ir sutarkuotos.
- 300 g Faršas - Gali būti kiaulienos arba jautienos.
- 1 vnt Svogūnai - Smulkiai supjaustytas.
- 2 v.š. Aliejus - Kepimui.
- Druska ir pipirai - Pagal skonį.
- Prieskoniai - Pvz., paprikos milteliai, džiovintas česnakas – pagal skonį.
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir apkepkite faršą su svogūnais, kol jie taps auksinės spalvos.
- Sutarkuokite bulves ir pridėkite į keptuvę. Kepkite, maišydami, kol bulvės taps minkštos ir šiek tiek apskrudusios.
- Paskaninkite druska, pipirais ir kitais pasirinktais prieskoniais. Toliau kepkite, kol visi ingredientai bus gerai sumaišyti ir įkaitinti.
- Patiekite karštą su šviežiomis salotomis arba raugintomis daržovėmis pagal pageidavimą.
Pabaigai…
Galima pridėti kitų daržovių, tokių kaip morkos ar paprikos, kad patiekalas būtų spalvingesnis ir turtingesnis skonio.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 400kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gCholesterolis: 40mgNatris: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 2g