Keptos tarkuotos bulvės su farsu

Keptos tarkuotos bulvės su farsu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis patiekalas yra paprastas ir greitas lietuviškas receptas, puikiai tinkantis bet kuriuo metų laiku. Pagrindiniai ingredientai – bulvės ir faršas – sukuria sotų ir jaukų patiekalą. Galima improvizuoti su prieskoniais ir ingredientais pagal turimus produktus namuose.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 400 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Geriausia naudoti gilią keptuvę su dangčiu.)
  • Tarka (Bulvėms tarkuoti.)
  • Pjaustymo lenta (Svogūnams ir kitoms daržovėms pjaustyti.)
  • Peilis (Aštrus peilis daržovėms pjaustyti.)

Ingredientai
  

  • 6 vnt Bulvės - Vidutinio dydžio, nuluptos ir sutarkuotos.
  • 300 g Faršas - Gali būti kiaulienos arba jautienos.
  • 1 vnt Svogūnai - Smulkiai supjaustytas.
  • 2 v.š. Aliejus - Kepimui.
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį.
  • Prieskoniai - Pvz., paprikos milteliai, džiovintas česnakas – pagal skonį.

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir apkepkite faršą su svogūnais, kol jie taps auksinės spalvos.
  • Sutarkuokite bulves ir pridėkite į keptuvę. Kepkite, maišydami, kol bulvės taps minkštos ir šiek tiek apskrudusios.
  • Paskaninkite druska, pipirais ir kitais pasirinktais prieskoniais. Toliau kepkite, kol visi ingredientai bus gerai sumaišyti ir įkaitinti.
  • Patiekite karštą su šviežiomis salotomis arba raugintomis daržovėmis pagal pageidavimą.

Pabaigai…

Galima pridėti kitų daržovių, tokių kaip morkos ar paprikos, kad patiekalas būtų spalvingesnis ir turtingesnis skonio.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 400kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gCholesterolis: 40mgNatris: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 2g
Recepto raktažodžiai bulvės, Faršas, Greitas patiekalas, Paprastas receptas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai