Keptos tarkuotos bulvės su svogūnais ir česnakais

Keptos tarkuotos bulvės su svogūnais ir česnakais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kai norisi kažko jaukaus ir sotaus, šis patiekalas – keptos tarkuotos bulvės su svogūnais ir česnakais – yra puikus pasirinkimas. Nors bulvės dažnai asocijuojasi su kukliu maistu, šis receptas siūlo nepaprastą skonio intensyvumą dėl svogūnų, česnakų ir prieskonių derinio. Receptas yra paprastas, bet rezultatas – nuostabus! Patiekalas geriausiai dera su raugintais agurkais ir kefyru, kas suteikia šviežumo ir lengvumo po sočios bulvių porcijos.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Tarkavimo įrankis (Naudojamas bulvėms tarkuoti)
  • Didelė keptuvė (Naudojama bulvių kepimui)
  • Peilis (Svogūnams ir česnakams smulkinti)
  • Medinė mentelė (Bulvėms maišyti kepimo metu)
  • Dubenėlis (Bulvėms ir prieskoniams sumaišyti prieš kepimą)

Ingredientai
  

Ingredientai

  • 1 kg g Bulvės - Nuluptos ir tarkuotos
  • 2 vnt Svogūnai - Smulkiai supjaustyti
  • 3 skiltelės Česnakas - Smulkiai supjaustytas
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Juodieji pipirai
  • Pagal skonį Bulvių prieskoniai - Jei turima
  • 2 vnt Rauginti agurkai - Patiekimui
  • 200 ml ml Kefyras - Patiekimui

Gaminimo eiga
 

  • Tarkuokite bulves ir sumaišykite jas su smulkintais svogūnais bei česnakais.
  • Pagardinkite druska, pipirais ir bulvių prieskoniais, jei jų turite.
  • Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite bulvių mišinį ant vidutinės ugnies, kol bulvės taps auksinės spalvos ir traškios.
  • Patiekite su raugintais agurkais ir kefyru. Skanaus!

Pabaigai…

Kepant bulves, jas galima paspausti su mentele, kad jos taptų vienoda mase, o tada kepti kaip blynus. Taip pat svarbu neperkepinti, kad išliktų minkštos viduje.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 70gBaltymai: 8gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 6gMononesotieji riebalai: 10gNatris: 400mgKalis: 800mgSkaidulos: 7gCukrus: 3gVitaminas A: 2IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Česnakai, Soti vakarienė, Svogūnai, Vegetariška
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai