
Keptos vištienos širdelės su prieskoniais
Tai skanus ir paprastas užkandis, idealiai tinkantis prie alaus. Širdelės yra iš anksto marinuotos su mėgstamais prieskoniais ir iškeptos karšto oro gruzdintuvėje arba orkaitėje. Nors šį kartą nebuvo pridėta skrandukų, jie dažnai papildomi prie šio patiekalo.
Reikalingi Įrankiai
- Karšto oro gruzdintuvė (Alternatyva orkaitė)
- Dubuo (Marinavimui)
- Kepimo skarda (Jei naudojama orkaitė)
Ingredientai
- 500 g Vištienos širdelės - Šviežios arba atšaldytos
- Prieskoniai - Jūsų mėgstamiausi, pagal skonį
- Druska - Pagal skonį
- Alyvuogių aliejus - Marinavimui
Gaminimo eiga
- Vištienos širdeles gerai nuplauti, nusausinti ir sudėti į dubenį.
- Pridėti prieskonių, druskos ir alyvuogių aliejaus, gerai išmaišyti, kad visos širdelės būtų padengtos.
- Palikti marinuotis šaldytuve apie 24 valandas.
- Kepkite karšto oro gruzdintuvėje arba orkaitėje apie 60 minučių, kol širdelės taps auksinės rudos spalvos ir gerai apskrudusios.
- Patiekite karštas, puikiai tinka kaip užkandis prie alaus.
Pabaigai…
Jei norite, galite pridėti vištienos skrandukų kartu su širdelėmis, tai suteiks papildomą tekstūrą ir skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 200kcalBaltymai: 30gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 150mgNatris: 200mgKalis: 400mgVitaminas C: 1mg