Keptos vištų šlaunelės be kaulo su pomidorų sviestu

Keptos vištų šlaunelės be kaulo su pomidorų sviestu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas tinka lėtoms, ramioms dienoms, kai mėgaujatės gaminimo procesu. Paprastas, bet elegantiškas patiekalas su vištienos šlaunelėmis, marinuotomis granatų sirupe, sojų padaže ir kitais prieskoniais, bei bulvių koše su pomidorų sviestu. Salotos su ridikėliais ir agurkais suteikia patiekalui šviežumo ir lengvumo. Puikus pasirinkimas, kai norite palepinti save ar savo artimuosius karališkais pietumis.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pietūs
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Vištienos šlaunelėms kepti)
  • Dubuo (Marinatui maišyti)
  • Puodas (Bulvėms virti)
  • Bulvių grūstuvė (Bulvių košei ruošti)
  • Pjaustymo lenta (Salotoms ruošti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)

Ingredientai
  

  • 4 vnt Vištų šlaunelės - Be kaulo ir odos
  • 2 v.š. Sojų padažas
  • 1 v.š. Granatų sirupas
  • 1 a.š. Džiovintas šalavijas
  • 3 vnt Česnako skiltelės - Confit
  • Pagal skonį Pipirai
  • Šlakelis Alyvuogių aliejus
  • 500 g Bulvės - Virtos ir sutrintos
  • 3 v.š. Pomidorų sviestas
  • Šlakelis Pienas
  • 200 g Salotų miksas
  • 4 vnt Ridikėliai - Plonai supjaustyti
  • 1 vnt Agurkas - Pjaustytas
  • 2 vnt Pomidorai - Smulkiai pjaustyti
  • 1 vnt Šalot svogūnas - Plonai supjaustytas
  • 1 vnt Paprika - Supjaustyta
  • Pagal skonį Granatų sėklos
  • Pagal skonį Krapai - Smulkinti
  • Pagal skonį Petražolės - Smulkintos

Gaminimo eiga
 

  • Marinuoti vištienos šlauneles su sojų padažu, granatų sirupu, džiovintu šalaviju, česnakų confit, pipirais ir alyvuogių aliejumi apie 1 valandą.
  • Kepti marinuotas šlauneles keptuvėje. Apkepkite vieną pusę, apverskite, užpilkite šlakeliu vandens, sumažinkite kaitrą ir kelias minutes patroškinkite po dangčiu.
  • Bulves sutrinkite su pomidorų sviestu ir šlakeliu pieno, kol gausite vientisą košę.
  • Salotoms sumaišykite salotų miksą, ridikėlius, agurkus, pomidorus, šalot svogūną, papriką, granatų sėklas, krapus ir petražoles. Prieš patiekiant, apšlakstykite citrinų sultimis, čili alyvuogių aliejumi ir balzamiko kremu.
  • Patiekite šlauneles su bulvių koše ir šviežiomis salotomis.

Pabaigai…

Pomidorų sviestą galite pagaminti iš anksto, tiesiog sumaišydami sviestą su džiovintais pomidorais ir prieskoniais.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Pomidorų sviestas, Salotos, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai