Keptos voveraitės su morkomis ir grūstomis garstyčiomis

Keptos voveraitės su morkomis ir grūstomis garstyčiomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas sujungia keptų voveraičių ir morkų skonius su prieskoniais, kurie suteikia šiam patiekalui unikalų charakterį. Garstyčios ir kajeno pipirai prideda pikantiškumo, o bulvės tarnauja kaip puikus pagrindas šiam rudens sezono patiekalui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 250 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Gili keptuvė, tinkama kepti daržoves)
  • Bulvių grūstuvė (Bulvėms trinti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 400 g Voveraitės - Šviežios, nuplautos ir išdžiovintos
  • 2 vnt Morkos - Supjaustytos juostelėmis
  • 2 šaukštai Grūstos garstyčios
  • 1 arbatinis šaukštelis Kajeno pipirai - Pagal skonį
  • 50 g Kecupas
  • 4 vnt Bulvės - Nuluptos ir išvirtos
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Alyvuogių aliejus - Kepti

Gaminimo eiga
 

  • Kepkite voveraites su aliejumi, kol jos suminkštės ir taps auksinės spalvos.
  • Į keptuvę pridėkite morkas ir kepkite kartu su voveraitėmis, kol jos taip pat taps minkštos.
  • Įpilkite grūstas garstyčias, kajeno pipirus ir kecupą, viską gerai išmaišykite ir kepkite dar 5 minutes.
  • Patiekite su virtomis ir sutrintomis bulvėmis.

Pabaigai…

Bulvių grūstuvė turi būti naudojama atsargiai, kad nesutrintumėte per daug, nes bulvės turėtų išlaikyti šiek tiek tekstūros.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 10gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gNatris: 400mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 1200IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Garstyčios, Kajeno pipirai, Morkos, Voveraitės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai