
Keptos voveraitės su morkomis ir grūstomis garstyčiomis
Šis receptas sujungia keptų voveraičių ir morkų skonius su prieskoniais, kurie suteikia šiam patiekalui unikalų charakterį. Garstyčios ir kajeno pipirai prideda pikantiškumo, o bulvės tarnauja kaip puikus pagrindas šiam rudens sezono patiekalui.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Gili keptuvė, tinkama kepti daržoves)
- Bulvių grūstuvė (Bulvėms trinti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 400 g Voveraitės - Šviežios, nuplautos ir išdžiovintos
- 2 vnt Morkos - Supjaustytos juostelėmis
- 2 šaukštai Grūstos garstyčios
- 1 arbatinis šaukštelis Kajeno pipirai - Pagal skonį
- 50 g Kecupas
- 4 vnt Bulvės - Nuluptos ir išvirtos
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Alyvuogių aliejus - Kepti
Gaminimo eiga
- Kepkite voveraites su aliejumi, kol jos suminkštės ir taps auksinės spalvos.
- Į keptuvę pridėkite morkas ir kepkite kartu su voveraitėmis, kol jos taip pat taps minkštos.
- Įpilkite grūstas garstyčias, kajeno pipirus ir kecupą, viską gerai išmaišykite ir kepkite dar 5 minutes.
- Patiekite su virtomis ir sutrintomis bulvėmis.
Pabaigai…
Bulvių grūstuvė turi būti naudojama atsargiai, kad nesutrintumėte per daug, nes bulvės turėtų išlaikyti šiek tiek tekstūros.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 10gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gNatris: 400mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 1200IUVitaminas C: 20mg