
Keptuvėje keptas varškės sūris su kiaušiniais
Šis paprastas, bet skanus patiekalas yra vaikystės prisiminimas, kurį su malonumu prisimena daugelis. Keptuvėje kepamas varškės sūris su kiaušiniais ant sviestuko yra tikra pusryčių klasika, kuri patiks visai šeimai. Patiekalas skaniausias, kai valgomas karštas, tiesiai iš keptuvės.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Geriau naudoti nepridegančią)
- Mentelė (Kiaušiniams apversti)
- Šluotelė (Kiaušiniams išplakti)
Ingredientai
- 4 vnt Kiaušiniai - Geriau naudoti šviežius kiaušinius
- 100 g Varškės sūris - Supjaustytas riekelėmis
- 1 vnt Druskos žiupsnelis - Pagal skonį
- 20 g Sviestas - Kepimui
Gaminimo eiga
- Į keptuvę įdėkite sviesto ir leiskite jam ištirpti. Ant jo sudėkite varškės sūrio riekeles ir lengvai apkepkite iš abiejų pusių.
- Kai sūris lengvai apskrus, užpilkite išplaktus su druska kiaušinius. Kepkite, kol kiaušiniai taps auksinės spalvos ir gražiai apskrus.
- Patikrinkite, ar patiekalas gerai iškepęs, ir, jei norite, patiekite karštą tiesiai iš keptuvės.
Pabaigai…
Patiekalo skonis geriausias, kai valgomas karštas. Jei norite, galite pridėti šviežių žolelių ar prieskonių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 3gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 250mgNatris: 300mgKalis: 150mgCukrus: 1gVitaminas A: 500IU