
Ketvirtadienio Plovas su Sprandine
Šį paprastą, bet labai skanų plovą dažnai ruošiu ketvirtadienio pietums. Sprandinės gabalėliai, kepti kartu su ryžiais, morkomis, svogūnais, pomidorų padažu ir sultiniu, sukuria nepaprastai aromatingą ir sultingą patiekalą, kuris tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo indas (Pakankamo dydžio, kad talpintų visus ingredientus)
- Keptuvė (Dvi keptuvės: viena sprandinei, kita morkoms su svogūnais kepti)
- Puodas (Ryžiams išvirti)
- Maišymo mentelė
Ingredientai
- 200 g Ryžiai - Išvirti
- 300 g Sprandinė - Supjaustyta mažais gabalėliais
- 2 vnt Morkos - Tarkuotos
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 1 stiklainis Pomidorų padažas
- 1 puodelis Sultinys - Naudojamas jūsų mėgstamas sultinys
- Prieskoniai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Užvirkite ryžius pagal instrukcijas ant pakuotės.
- Keptuvėje pakepinkite sprandinės gabalėlius su prieskoniais, kol jie bus gražiai auksinės spalvos.
- Kitoje keptuvėje pakepinkite tarkuotas morkas su svogūnais, kol suminkštės.
- Sumaišykite visus ingredientus (ryžius, sprandinę, morkas, svogūnus, pomidorų padažą ir sultinį) kepimo inde.
- Įdėkite kepimo indą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 minučių 180°C temperatūroje.
- Patiekite karštą ir mėgaukitės šiuo gardžiu plovu!
Pabaigai…
Galite pridėti mėgstamų prieskonių, kad plovas įgytų dar daugiau skonio. Taip pat galite įdėti česnako, jei mėgstate jo aštrų skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 550kcalAngliavandeniai: 75gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 70mgNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg