
Kiaulienos Guliašas su Bulvių Koše ir Burokėlių Salotomis
Šis kiaulienos guliašo receptas su bulvių koše ir burokėlių salotomis yra puikus pasirinkimas tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms. Guliašas yra marinuotas su majonezu, o burokėlių salotos pagardintos actu, svogūnais ir aliejumi. Visa šeima mėgsta šį patiekalą!
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Tinka guliašui troškinti)
- Keptuvė (Mėsytei ir daržovėms apkepinti)
- Tarka (Morkoms ir burokėliams tarkuoti)
- Bulvių trintuvė (Bulvių košei gaminti)
Ingredientai
Guliašas
- 500 g Kiaulienos sprandinė - Supjaustyta juostelėmis
- pagal skonį Druska
- pagal skonį Pipirai
- 1 v.š. Majonezas
- 2 vnt Morkos - Sutarkuotos burokine tarka
- 2 vnt Svogūnai - Supjaustyti pusžiedžiais
- 1 v.š. Grietinė
- 0.5 a.š. Garstyčios
- pagal skonį Kečupas
- 2 v.š. Miltai
Bulvių košė
- 1 kg Bulvės - Nuluptos ir išvirtos
- pagal skonį Druska
- pagal skonį Pienas
- 50 g Sviestas
- 1 a.š. Džiovinti krapai
Burokėlių salotos
- 500 g Virtos burokėliai - Sutarkuoti burokine tarka
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 2 v.š. Actas
- pagal skonį Druska
- pagal skonį Pipirai
- 1 v.š. Aliejus
Gaminimo eiga
- Kiaulienos sprandinę supjaustyti juostelėmis, pagardinti druska, pipirais ir majonezu. Palikti marinuotis kelias valandas.
- Įkaitinti keptuvę ir apkepinti kiaulieną. Perkelti į puodą, užpilti vandeniu, kad apsemtų mėsą, ir troškinti.
- Morkas sutarkuoti burokine tarka, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Apkepinti keptuvėje ir dėti į puodą su mėsa.
- Troškinti guliašą uždengtą, kol mėsa suminkštės.
- Nusemti šiek tiek sultinio, sumaišyti su grietine, garstyčiomis, kečupu ir miltais. Šį mišinį supilti atgal į puodą ir dar šiek tiek patroškinti.
- Bulves nulupti, išvirti ir sutrinti su druska, pienu, sviestu ir džiovintais krapais.
- Virtus burokėlius sutarkuoti, sumaišyti su smulkiai pjaustytu svogūnu, actu, druska, pipirais ir aliejumi.
Pabaigai…
Guliašui galima naudoti įvairias daržoves pagal skonį. Burokėlių salotas galite pagardinti riešutais ar sėklomis, kad būtų įdomiau.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 500mgKalis: 600mgSkaidulos: 10gCukrus: 10gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 20mg