Kiaulienos Guliašas su Bulvių Koše ir Burokėlių Salotomis

Kiaulienos Guliašas su Bulvių Koše ir Burokėlių Salotomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis kiaulienos guliašo receptas su bulvių koše ir burokėlių salotomis yra puikus pasirinkimas tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms. Guliašas yra marinuotas su majonezu, o burokėlių salotos pagardintos actu, svogūnais ir aliejumi. Visa šeima mėgsta šį patiekalą!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 2 hours
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Tinka guliašui troškinti)
  • Keptuvė (Mėsytei ir daržovėms apkepinti)
  • Tarka (Morkoms ir burokėliams tarkuoti)
  • Bulvių trintuvė (Bulvių košei gaminti)

Ingredientai
  

Guliašas

  • 500 g Kiaulienos sprandinė - Supjaustyta juostelėmis
  • pagal skonį Druska
  • pagal skonį Pipirai
  • 1 v.š. Majonezas
  • 2 vnt Morkos - Sutarkuotos burokine tarka
  • 2 vnt Svogūnai - Supjaustyti pusžiedžiais
  • 1 v.š. Grietinė
  • 0.5 a.š. Garstyčios
  • pagal skonį Kečupas
  • 2 v.š. Miltai

Bulvių košė

  • 1 kg Bulvės - Nuluptos ir išvirtos
  • pagal skonį Druska
  • pagal skonį Pienas
  • 50 g Sviestas
  • 1 a.š. Džiovinti krapai

Burokėlių salotos

  • 500 g Virtos burokėliai - Sutarkuoti burokine tarka
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
  • 2 v.š. Actas
  • pagal skonį Druska
  • pagal skonį Pipirai
  • 1 v.š. Aliejus

Gaminimo eiga
 

  • Kiaulienos sprandinę supjaustyti juostelėmis, pagardinti druska, pipirais ir majonezu. Palikti marinuotis kelias valandas.
  • Įkaitinti keptuvę ir apkepinti kiaulieną. Perkelti į puodą, užpilti vandeniu, kad apsemtų mėsą, ir troškinti.
  • Morkas sutarkuoti burokine tarka, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Apkepinti keptuvėje ir dėti į puodą su mėsa.
  • Troškinti guliašą uždengtą, kol mėsa suminkštės.
  • Nusemti šiek tiek sultinio, sumaišyti su grietine, garstyčiomis, kečupu ir miltais. Šį mišinį supilti atgal į puodą ir dar šiek tiek patroškinti.
  • Bulves nulupti, išvirti ir sutrinti su druska, pienu, sviestu ir džiovintais krapais.
  • Virtus burokėlius sutarkuoti, sumaišyti su smulkiai pjaustytu svogūnu, actu, druska, pipirais ir aliejumi.

Pabaigai…

Guliašui galima naudoti įvairias daržoves pagal skonį. Burokėlių salotas galite pagardinti riešutais ar sėklomis, kad būtų įdomiau.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 500mgKalis: 600mgSkaidulos: 10gCukrus: 10gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Bulvių košė, Burokėlių salotos, Guliašas, Kiauliena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai