Kiaulienos ir jautienos zuikis su bulvių koše ir raugintais kopūstais

Kiaulienos ir jautienos zuikis su bulvių koše ir raugintais kopūstais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Dažnai žiūriu šios grupės įrašus – kokios geros idėjos. Užsimaniau pigiai ir skaniai. Pirkau faršą kiaulienos jautienos ir kepiau zuikį. Zuikiui naudojau kiaulienos ir jautienos faršą, batono, mirkytą vandenyje, kiaušinius, pievagrybius, lašinukus arba spirgus. Patiekalas pagardintas bulvių koše ir raugintais kopūstais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 10 minutes
Iš viso 1 hour 40 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Tinka 20-22 cm apvali forma)
  • Dubuo (Tešlos maišymui)
  • Keptuvė (Pievagrybiams ir lašinukams apkepti)
  • Bulvių grūstuvė (Bulvių košei paruošti)

Ingredientai
  

Zuikis

  • 2 kg Faršas (kiauliena, jautiena)
  • 1 vnt Batono gabalas, mirkytas vandenyje
  • 3 vnt Kiaušiniai
  • 4 vnt Pievagrybiai - Smulkiai supjaustyti
  • 100 g Lašinukai arba spirgai - Smulkiai supjaustyti
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
  • 1 vnt Česnakas - Smulkiai sutrintas
  • 1 a.š. Druska
  • 1 a.š. Juodieji pipirai - Šviežiai malti
  • Bazilikai arba kiti prieskoniai - Pagal skonį

Bulvių košė

  • 1 kg Bulvės - Nuluptos ir supjaustytos
  • 1 vnt Morka - Smulkiai tarkuota
  • 1 vnt Laiškinis svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 1 šakelė Krapai - Smulkiai pjaustyti
  • 50 g Sviestas
  • 50 ml Pienas
  • pagal skonį Druska

Rauginti kopūstai

  • 400 g Rauginti kopūstai
  • 1 v.š. Cukrus
  • 2 v.š. Ne rafinuotas rapsų aliejus

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite zuikio mišinį: sumaišykite faršą, mirkytą batoną, kiaušinius, pievagrybius, lašinukus, svogūną, česnaką, prieskonius, druską ir pipirus. Formuokite zuikį ir dėkite į kepimo formą.
  • Kepkite zuikį 180°C temperatūroje apie 70 minučių, kol bus gražiai apskrudęs ir viduje iškeptas.
  • Bulvių košei išvirkite bulves, sutrinkite jas su sviestu ir pienu, įmaišykite tarkuotą morką, laiškinius svogūnus, krapus ir druską.
  • Raugintus kopūstus sumaišykite su cukrumi ir ne rafinuotu rapsų aliejumi.

Pabaigai…

Zuikio kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo orkaitės, todėl stebėkite patiekalą kepimo metu.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 80gRiebalai: 90gSotieji riebalai: 35gPolinesotieji riebalai: 20gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 200mgNatris: 600mgKalis: 500mgSkaidulos: 10gCukrus: 10gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Bulvių košė, Kiaulienos ir jautienos zuikis, Rauginti kopūstai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai